<<Tillbaka

Skolkurator sökes till Elevhälsan Helsingborg stads skolor!Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Elevhälsans uppdrag är att stödja eleverna till att nå utbildningens mål. Vi har ett fokus på främjande- och förebyggande arbete. Genom att tidigt upptäcka elever i behov av stöd så bidrar vi till att skapa miljöer som främjar elevers lärande, utveckling och hälsa och hjälper eleverna att nå utbildningens mål. Genom en samlad elevhälsa, tvärprofessionellt samarbete och en tydlig systematik så får vi elever att lyckas i skolan och elever som mår bra.

Arbetsuppgifter

Som skolkurator ingår du i skolornas elevhälsoteam. Elevhälsoteamens uppdrag är att samverka för att tidigt upptäcka elever i behov av stöd, erbjuda en kunskapsbredd vid insatser och ha ett hälsofrämjande gemensamt arbetssätt.

Du tillför psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete. Du genomför stöd-, motivations-, och konfliktsamtal med enskild elev, skolsocial kartläggning samt är delaktig i arbetet med elever i grupper och klasser. I arbetsuppgifterna ingår även handledning, konsultation och fortbildning till skolpersonal, krishantering och samverkan med samarbetspartners.

Välkommen till en arbetsgrupp med arbetsglädje, motivation och framåtsträvan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen och gärna har erfarenhet av att ha arbetat som skolkurator. Det anses extra meriterande att ha arbetat i team med olika professioner där man är van vid att arbeta självständigt och tvärprofessionellt.

Intresse och förståelse för andra är viktiga egenskaper samt att visa respekt för andra åsikter. Du är bra på att lyssna men även på att rådfråga andra. Du är duktig på att skapa goda relationer till såväl elever som personal och bygger effektiva nätverk inom och utanför organisationen. Ditt arbetssätt präglas av att du arbetar på ett målinriktat, metodiskt och pålitligt sätt. Att upprätthålla etik och värderingar, visa integritet och främja samt försvara lika möjligheter är viktiga delar.

Körkort (behörighet B) och tillgång till egen bil behövs i arbetet. Du är även väl förtrogen med nätbaserad dokumentation.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Tillträde: 2019-01-14
Antal platser: 1

Upplysningar

Charlotte Eklund
Enhetschef
0709-906275
charlotte.eklund2@helsingborg.se

Fackliga representanter:

Vision
042-10 50 93

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C23902
Sista ansökningsdatum: 2019-01-07


Sök jobbet här

I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF


Klicka här för att läsa mer om Elevhälsan!