Skolpsykolog med medicinskt ledningsansvar till Valåsskolan och Almåsskolan, Mölndals Stad

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Vill du arbeta med barn och ungdomars lärande och hälsa utifrån ett främjande och positivt synsätt? Söker du arbete där du har stora möjligheter till utveckling av dina personliga kvaliteter samtidigt som det leder till elevernas lärande och utveckling. Då har du kommit till möjligheternas stad. Skolornas elevhälsa i Bästa möjliga Mölndal varje dag behöver just dig!
Vill du vara med?

Almåskolan och Valåsskolan bildar en gemensam skolenhet som leds av en rektor och två biträdande rektorer. Almåsskolan är en 4-9 skola i centrala Lindome. På Almåsskolan går ca 500 elever och vi är ca 60 medarbetare som arbetar och trivs tillsammans på skolan. Valåsskolan är en F-3 skola med fritidshem för F-6. På Valåsskolan går ca 170 elever och här är vi ca 25 personer som arbetar och trivs tillsammans.

Almåsskolan ligger vid Lindome Centrum och Valåsskolan ligger på ca 5 minuters gångväg från Almåsskolan och Lindome centrum. Pendeltåget från Lindome går ofta och det tar 18 minuter in till Göteborgs Centralstation och 9 minuter till Kungsbacka station.

Vår gemensam målbild på skolorna är -Vi är den bästa skola vi kan vara för alla elever varje dag. Vi strävar ständigt efter att förbättra oss. Vi lär och utvecklas tillsammans.

Vill du vara en del av denna målbild och vårt goa gäng, så sök!

Arbetsuppgifter:

Som skolpsykolog ingår du i skolornas elevhälsoteam tillsammans med rektor, kurator, skolsköterska, socialpedagog och specialpedagog/speciallärare.

Elevhälsan ska bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Elevhälsan har alltid det pedagogiska uppdraget i fokus och arbetar rådgivande gentemot pedagoger och andra professioner inom skolan.
Du ska tillsammans med elevhälsoteamet utveckla skolans elevhälsoarbete med fokus på det främjande arbetet. Som skolpsykolog bidrar du med psykologisk kompetens som ett stöd i elevhälsans arbete.

Arbetsuppgifterna som skolpsykolog är varierande och du kommer få konsultativa uppdrag på individ-, grupp- och organisationsnivå. Du kommer göra psykologiska bedömningar, kartläggningar och utredningar som stöd för det pedagogiska arbetet. Inom uppdraget kommer du ha stödjande samtal med elever och kontakt med vårdnadshavare, samt förmedla viss kunskap till vårdnadshavarna inom ditt skolpsykologiska uppdrag.

20 % av din tjänst består av medicinskt ledningsansvar för elevhälsans psykologiska insats i staden. I detta uppdrag ingår bland annat att leda yrkesnätverket för dina psykologkollegor i Mölndal Stad.

Ditt huvuduppdrag blir att väva samman pedagogik och psykologi för att kunna uppnå en optimal inlärningsmiljö för alla våra elever.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har förmåga att arbeta förebyggande och främjande som leder till ökad måluppfyllelse för skolornas alla elever.

Du som söker är leg. psykolog, gärna med inriktning pedagogisk psykologi. Har du erfarenhet från skolpsykologisk verksamhet samt erfarenhet inom skolans värld är det meriterande.

Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande mot elever, föräldrar och personal. Du är trygg, stabil och har god självinsikt. Du har ett gott omdöme och utför korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har alltid elevens bästa för ögonen.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2019-04-01. Tillträde snarast

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-03
Referensnummer: A850049

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Linda Svensson
Rektor
Telefon: 031-3171034

Sandra Andersson
Skolpsykolog
Telefon: 031-3153164

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster