Kan du teckenspråk & är redo för en ny, spännande utmaning?

Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg omfattar Södra Skärgården, Tynnered och Älvsborg och är en kustnära stadsdel med ca 52 000 invånare. Stadsdelens främsta uppdrag är att erbjuda invånarna tjänster och service inom bl a förskola, skola, kultur, fritid, individ- och familjeomsorg samt omsorg för äldre och funktionshindrade. Förvaltningen har ca 3000 anställda. Vi arbetar utifrån synsättet att mångfald och jämn könsfördelning ökar kvaliteten på de tjänster som SDF Västra Göteborg erbjuder.

Arbetsuppgifter:

Kan du teckenspråk och är redo att anta en ny utmaning i ditt arbetsliv? Ta chansen att bli en del av vårt härliga team vid teckenspråksenheten på Åkerhus äldreboende!

Tjänsten är placerad på Åkerhus äldreboende som ligger i Önnered, inte långt ifrån det böljande och rogivande havet. På hela Åkerhus är det 100 lägenheter varav teckenspråksenheten utgör 10 lägenheter av dessa. På enheten bor det idag 7 döva hyresgäster. Vi har på äldreboendet vårt eget kök som lagar all vår mat och serverar den till våra boende och våra besökare.

Hos oss kommer du att arbeta på en av våra mindre avdelningar som har 10 platser i en teckenspråklig miljö. Du kommer att ingå i ett kompetent arbetslag på den teckenspråkiga enheten, men även vara en del i husets gemensamma personalgrupp. I din tjänst ingår det sedvanliga omsorgs- och omvårdnadsuppgifter och skötsel av de boendes lägenheter, dokumentation, ledsagning, aktivering samt motiveringsarbete.

Ur allergisynpunkt kan det vara bra att veta att det bor och arbetar pälsdjur på Åkerhus äldreboende.

Tjänsterna avser en tillsvidareanställning samt två vikariat som sträcker sig fram till och med 31 augusti 2019.

Nyfiken på hur en dag på Åkerhus äldreboende kan se ut? Klicka dig in på vår Facebook via länken nedan:
https://www.facebook.com/akerhusaldreboende/

Kvalifikationer:

Ett krav för tjänsten är att du ska vara fullt teckenspråkig eftersom de boendes modersmål är teckenspråk.

Att du är utbildad undersköterska med en dokumenterad erfarenhet är en stor fördel. Har du även erfarenhet av taktilt teckenspråk, strok- och demenssjukdomar ser vi även detta som meriterande.

En stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kunna följa instruktioner, att kommunicera med olika parter, att arbeta med dokumentation samt att använda datorn som arbetsredskap. Detta kräver att du har datorvana samt kommunikationsförmåga via skrift, då vi använder oss av skriftlig rapportering på papper och mail.

Flexibilitet är viktigt för att kunna tillgodose den enskildes behov och önskemål. Du behöver ha stort tålamod och en god portion människokärlek. Vi ser gärna att du kan ta initiativ, har god samarbetsförmåga och att du kan arbeta såväl i grupp som självständigt. Du ska ha ett intresse av att vilja utveckla både dig själv, ditt arbete och dela med dig av dina kunskaper.

Välkommen med din ansökan redan idag då vi kan komma att påbörja intervjuarbetet innan sista ansökningsdag har löpt ut.

Antal tjänster: 3

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Schema
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A838495

Andra uppgifter:

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vårt uppdrag är att skapa en bra vardag för Göteborgs invånare, besökare och företagare. Som medarbetare i staden har du en trygg anställning med många karriärvägar där du får möjlighet till intressanta och meningsfulla arbetsuppgifter.

Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Vi i Västra Göteborg vill att alla våra medarbetare ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.

I Västra Göteborg arbetar vi för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Som anställd erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Birgitta Elm
Enhetschef, Åkerhus
Telefon: 031-366 40 73

Fackliga företrädare:

Astrid Gustafsson
Kommunal
Telefon: 0313664607

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster