Miljöinspektör

Miljöförvaltningens uppdrag är att vara drivande i stadens miljöarbete. Som myndighet arbetar vi med miljötillsyn och livsmedelskontroll för att skydda människors hälsa och miljön. Vi har också i uppdrag att leda, samordna och följa upp strategiska program och planer för hur staden ska arbeta för att nå miljömålen. Göteborg arbetar för att bli en attraktiv och hållbar stad där vi gemensamt skapar en bättre framtid för alla. Mer information om miljöförvaltningen och Göteborgs stad hittar du på http://www.goteborg.se

Arbetsuppgifter:

Göteborgs Stad strävar efter att bli en hållbar stad som är attraktiv för dem vi är till för, det vill säga boende, besökare och näringsliv. Vill du göra skillnad och vara med och skapa förutsättningar för den hållbara staden? Vill du också vara med och bygga en offentlig förvaltning som blir den myndighet vi alla vill möta, samtidigt som vi är aktsamma om skattemedlen? Vi söker nu miljöinspektörer som vill vara med på den resan. Vi tror att ett nyfiket och reflekterande arbetssätt, där vi lär oss av egna och andras framgångar och misstag, är en förutsättning för att nå dit.

Miljöförvaltningens uppdrag är att vara drivande i stadens miljöarbete samt i skyddet av människors hälsa och miljön. För att säkerställa att vi klarar vårt uppdrag arbetar vi långsiktigt efter tre strategiska mål.
• Verksamhet i världsklass
• Förebild och föregångare i världen för strategiskt hälso- och miljöarbete
• Stadens bästa arbetsplats

På avdelningen för miljötillsyn utför vi tillsyn enligt miljöbalken. Vi bidrar till en hållbar stad och ett miljömässigt hållbart näringsliv genom att granska olika verksamheter samt ge råd och information, utreda klagomål och svara på remisser. Syftet är att få företag och andra verksamheter att ta ansvar för sin påverkan på miljön. Avdelningen består av tre enheter; hälsoskyddsenheten, mark- och vattenskyddsenheten och miljöskyddsenheten.

Vi behöver förstärka på avdelningens alla tre enheter och därför söker vi inspektörer för arbete med tillsyn och prövning inom hälsoskydd, förorenade områden, avfall och miljöfarliga verksamheter. Din inriktning avgör vilken enhet du kommer tillhöra, samtidigt som du förväntas arbeta avdelningsövergripande vid behov.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom miljö- och hälsoskydd samt kunskap inom miljölagstiftning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som miljöinspektör. Även annan arbetslivserfarenhet inom miljöområdet kan vara meriterande.

Genom din helhetssyn sätter du in vårt arbete i ett hela staden-perspektiv och i uppdraget behöver du göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och ta beslut. Du tar egna initiativ och arbetar självständigt samtidigt som du på ett enkelt sätt samarbetar med dina kollegor. Vi arbetar för att utveckla vår verksamhet, därför behöver vi dig som är trygg, kreativ och nyfiken i ditt myndighetsuppdrag och i vårt förbättringsarbete. Du är resultatinriktad och har en kommunikativ förmåga. Du är serviceinriktad och bekväm i mötet med dem du möter i ditt arbete och du kan förhålla dig till både kundens och göteborgarens perspektiv. Du har IT-kompetens och B-körkort, och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd verksamhet.

Antal tjänster: 3

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A836702

Andra uppgifter:

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 13 januari 2019.

Vi erbjuder en arbetsplats i utveckling och med framåtanda. Vi har engagerade medarbetare med breda och varierade kompetenser. Vi arbetar i trevliga lokaler och erbjuder medarbetarförmåner såsom flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och cykelförmåner. Vi vill att miljöförvaltningen ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden.

Upplysningar lämnas av:

Jennica Kjällstrand
Avdelningschef
Telefon: 031-368 39 21
E-post: jennica.kjallstrand@ miljo.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Anna Hassani Nordqvist
Saco
Telefon: 031-368 37 06

Yusra Moshtat
Vision
Telefon: 031-368 38 43

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster