Leg. Arbetsterapeut och/ eller Leg. Fysioterapeut, semestervikariat

Tillbaka

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.

Vill du vara med och göra skillnad för andra? Vare sig du är undersköterska, sjuksköterska, stödassistent, socialsekreterare eller någon annan yrkeskategori inom socialförvaltningen – hos oss får du jobba med andra engagerade medarbetare som vill göra livet lättare för dem som behöver det. Här får du också möjligheten att utvecklas i ditt jobb genom kompetensutveckling tillsammans med dina kolleger.

– Jag är stolt över att jobba i hemtjänsten på Tjörn. Jag känner mig värdefull för dem jag är till för, vi har en fin sammanhållning kolleger emellan och har nära till varandra i våra nya lokaler. Här finns alla samlade; hemtjänst, hemsjukvård, bistånd, gruppledare med mera. När samarbetet fungerar bra, blir också vården och omsorgen bättre, säger Annelie Karlsson, undersköterska i hemtjänsten.

Kommunala hälso- och sjukvården ansvarar för hemsjukvård till personer som har ett varaktigt behov av sjukvårdsinsatser och som har svårt för att själva besöka sjukvårdsmottagningar. Hälso- och sjukvårdsinsatserna genomförs i ordinärt boende, på särskilt boende och inom LSS och utförs av sjuksköterskor (SSK), arbetsterapeuter (AT) och fysioterapeuter/sjukgymnaster (SG/FT).

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu arbetsterapeut och/eller fysioterapeut då vi har behov av extra personal, dagtid. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att bedöma och utför insatser i teamarbete.

Med hög kompetens, moderna hjälpmedel och evidensbaserade metoder formar vi tillsammans en god vård och omvårdnad för patientkategori. Utgångspunkten är att med hänsyn till ett helhetsperspektiv se till hela patientens hälsotillstånd och livssituation på ett nytänkande sätt och med nya arbetsmetoder. På verksamheten arbetar, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter tillsammans nära patienten.

Som arbetsterapeut och/eller fysioterapeut i vår enhet bidrar du med din yrkesspecifika kompetens i arbetet att rehabilitera våra patienter som är inskrivna i hemsjukvården.
Vi har ett mycket gott arbetsklimat med härliga kollegor som hjälps åt och stöttar varandra. På enheten erbjuder vi en individuell introduktionsplan där upplägget och tiden anpassas utifrån önskemål och tidigare erfarenheter. Vi har goda påverkansmöjligheter kring hur vårt arbete bedrivs och arbetar med frihet under ansvar.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad, arbetsterapeut/fysioterapeut och som har ett engagemang och intresse för hälso- och sjukvård inom ordinärt boende och särskilt boende. Du som söker ska också ha ett genuint intresse för arbete med de mest sjuka äldre och deras livssituation. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och att personen vi söker har förmåga att främja god teamsamverkan. Arbetet förutsätter att du självständigt kan bedömda och utföra medicinska och specifika omvårdnadsinsatser.

Som person är det av vikt att du har god samarbetsförmåga, hög ansvarskänsla och förmåga att kunna arbeta både självständigt och i team. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ska vara lösningsfokuserad och flexibel i ditt arbete. Du ser till patientens behov och önskemål med kvalitet i fokus. Som medarbetare arbetar du för att skapa ett positivt arbetsklimat och ett gott samarbete med olika samverkanspartners. Socialförvaltningens värdegrund helhetssyn, respekt och de vi är till för ska genomsyra ditt arbete hos oss.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi rekryterar löpande under ansökningstiden.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.

Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Anställningsform:

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Löneform: Timlön.
Arbetstid: Schema. 
Tillträde: Under juni-augusti enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-09

Arbetsgivarens referensnummer: Soc 2019/22

Upplysningar lämnas av:

Ann-Charlotte Nyrén
Avdelningschef
Telefon: 0304-60 16 45

Pernilla Stensholm
Gruppledare
Telefon: 0304-60 12 74

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Tillbaka