Barnsekreterare, Partille kommun

Partille kommuns vision är att man ska leva mitt i det goda livet. Våra 38 000 invånare och människor som arbetar och verkar i kommunen ser vi som våra kunder. Det är upp till oss 2 800 anställda, att leverera kvalitet och service som innebär att det ska vara gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Internt arbetar vi med en gemensam kultur för alla anställda som rustar oss för uppdraget. Värdeorden i kulturarbetet är allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vill du ha roligt på jobbet?
Vill du komma till en arbetsplats där du kan påverka?
Vill du jobba i en stabil organisation där du får utvecklas?

Social- och arbetsförvaltningen är lätt att överblicka. Vi är tillräckligt många för att kunna göra ett gott arbete och samtidigt tillräckligt få för att kunna samarbeta på ett smidigt sätt. Tillsammans har vi fokus på att utveckla resurserna hos dem vi är till för. Varje medarbetares kompetens är viktig.

Familjeenheten består av fem grupper, barnsekreterare, familjehemssekreterare, familjerådgivning, familjerätt och en socionom på Familjecentralen. Barnsekreterare och familjehemssekreterare arbetar i ett nära samarbete för att ge de placerade barnen en bra vård. Barnsekreterargruppen består av sex tjänster, socialsekreterare, som arbetar med att följa upp de placerade barnen i nära samarbete med fyra familjehemssekreterare.

Barnsekreterargruppen har utökats i samband med en sammanslagning med enheten för ensamkommande barn. Vi är inne i en spännande utvecklingsfas och söker dig som vill vara med i vårt arbete. Sammanslagningen har inneburit en större tillgång till chef då enheten har förstärktsmed ytterligare en chef, som i ett delat ledarskap ska driva utvecklingsprocesser tillsammans med medarbetarbetarna för en trygg och säker vård och en god arbetsmiljö. Vi arbetar med ett nära ledarskap för att du som medarbetare ska få ett så bra stöd som möjligt.

Arbetsuppgifter:

Vi söker två barnsekreterare som vill arbeta tillsammans med oss. Den ena tjänsten är tillsvidare, den andra är ett vikariat från mitten av mars till slutet av november.

Barnsekreterarnas arbetsuppgifter består i huvudsak av att följa upp de placerade barnen och samordna olika insatser kring barnen och deras familjer utifrån det tredelade föräldraskapet.

Du handlägger utredningar, överväganden och omprövningar enligt SoL och LVU. Vi har BBIC-licens och arbetar enligt BBIC som metod. Vidare har du ett nära samarbete med familjehemssekreterarna under pågående placering. Du samverkar också med andra enheter på social- och arbetsförvaltningen, samt olika externa samarbetspartners vid behov.

Arbetsgruppen har gemensamma heldagar under året för uppföljning, utveckling och kvalitetssäkring av arbetet med de familjehemsplacerade barnen tillsammans med närmaste chef. Du kommer även få kontinuerlig processhandledning, stöd och metodhandledning av närmaste chef.

Kvalifikationer:

Du som söker ska ha socionomexamen.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och är väl förtrogen med gällande lagstiftning. Tidigare arbete med myndighetsutövning på Barn och Unga är önskvärt. Annan meriterande erfarenhet är arbete med familjehemsvård och socialtjänstens ansvar vad gäller familjehemsplacerade barn.

Krav på B-körkort.

För den här tjänsten krävs ett stort engagemang, vi vill att du ska veta varför du söker dig hit. Du är en person som trivs med ett nära samarbete med dina kollegor och yrkesnätverk, där du är lyhörd och kommunicerar på ett förståeligt och konstruktivt sätt.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Vikariat tillträde i mars.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-14
Referensnummer: A838114

Andra uppgifter:

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Katarina Stål
enhetschef
Telefon: 031-7921126

Anna-Karin Eglén
Enhetschef
Telefon: 031 - 792 16 82

Fackliga företrädare:

Annika Dimberg
Vision
Telefon: 031 - 792 10 00

Heléne Gustafsson
SSR
Telefon: 031-792 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster