Sommarvikarier till funktionsstöd barn och ungdom

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!


Vård- och omsorgsförvaltningen med sina ca 1500 medarbetare är en av förvaltningarna i Mölndals stad och omfattar äldreomsorg, funktionshinder och hemsjukvård.

Arbetsuppgifter:

Mölndals stad, enheten för korttidsvistelse och korttidstillsyn söker inför sommaren 2018 stödassistenter.. Du kan vara anställd vid korttidshem, fritidsverksamhet eller på läger. Verksamheten syftar till att erbjuda anhöriga till barn och ungdomar med funktionsnedsättningar avlösning samt ge det enskilda barnet/ungdomen möjlighet till stimulerande och utvecklande upplevelser under sin vistelse.

Som sommarvikarie hos oss erbjuder vi dig ett varierande, aktivt och stimulerande arbete med arbetstider som är förlagda till dag, kväll och helg. Inom vissa verksamheter kan även natt och sovande jour förekomma. Arbetet innebär att du tillsammans med övrig personal ger stöd och service i det vardagliga livet och vid olika sociala aktiviteter för personer som har psykiatrisk, intellektuell, neuropsykiatrisk och/eller fysisk funktionsnedsättning.

Vår pedagogik är anpassad utifrån individuella behov och förutsättningar och bygger på omsorg, tydlighet och engagemang. Vi arbetar med uppmuntran och gemenskap, men också med struktur och gränser. Som stödassistent är din huvuduppgift att ge individuellt stöd, service och omvårdnad. I arbetet ingår både praktiska uppgifter och social dokumentation.

Kvalifikationer:

• Du ska vara 18 år för att få arbeta i vår verksamhet
• Arbetet kräver goda kunskaper i svenska språket i både tal, skrift och kommunikation
• Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
• Körkort är meriterande men inte ett krav

Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med människor. Vi lägger stor vikt vid att du är lyhörd, kan lyssna aktivt samt har ett gott bemötande. Du tar ansvar och initiativ, kan arbeta självständigt samt är lugn och trygg i dig själv.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Rekrytering sker löpande under ansökningsperioden. Du är välkommen med din ansökan redan idag!

Antal tjänster: 20

Anställning:

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-06-30
Referensnummer: A843036

Andra uppgifter:

Inom vård- och omsorgsförvaltningen pågår ett aktivt arbete för att kunna erbjuda medarbetare önskad sysselsättningsgrad i syfte att minska de ofrivilliga deltidsanställningarna. I de fall annonsering gäller en deltidstjänst är vår ambition att på sikt ge möjlighet till utökad sysselsättningsgrad.

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Barbro Olsson
enhetschef
Telefon: 031-3152744

Fackliga företrädare:

Kommunal Mölndal
Telefon: 031-315 33 30

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster