Turistinformatör (Vikariat)

Tillbaka


Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Är du en person som brinner för värdskap och besöksnäring? Då har vi jobbet för dig! Besöksnäringen är en av landets snabbast växande näringar och Alingsås kommun söker nu en turistinformatör på heltid.

Arbetsuppgifter:

Tjänsten innebär att vara delaktig i utvecklingen av besöksnäringen i Alingsås kommun. Särskilt fokus är på natur- och friluftsturism med inriktning mot cykel och vandringsleder. Uppdraget innefattar även att samverka med lokala näringslivet och övriga reseanledningar, med syfte att ge besökaren en bra helhetsupplevelse och ett positivt intryck av destinationen. Uppdraget som turistinformatör innefattar även att informera och inspirera besökare både över disk, per telefon och via chatt. Vidare kommer du att uppdatera hemsida och sociala medier.

Turistinformatören ingår i ett team och din närmsta chef finns inom enheten turism och evenemang. Du förväntas kunna arbeta under sommarmånaderna.

Kvalifikationer:

Krav är högskoleutbildning med inriktning mot turism, alternativt att du har arbetslivserfarenhet vilken arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Krav är vidare att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift, samt innehar B-körkort. Du bör också ha grundläggande datakunskaper. Vi förutsätter att du är van att använda och kommunicera via chattprogram, sociala medier samt Windows program. Meriterande är kunskaper i tyska samt god kunskap om besöksnäring.

För att trivas i rollen tror vi att du är serviceinriktad, strukturerad och tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp samt uppskattar mötet med kommunens invånare och besökare.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Fr.o.m: 2019-07-01
Tidsbegränsat till:  T.o.m: 2020-06-30
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-08

Arbetsgivarens referensnummer: A862186

Upplysningar lämnas av:

Pierre Åkerström
Enhetschef Turism och evenemang
Telefon: 0322-61 60 12
E-post: pierre.akerstrom@ alingsas.se

Facklig(a) företrädare
Annika Malmborg
Vision
Telefon: 0322-61 66 22
E-post: annika.malmborg@ alingsas.se

Tillbaka