Fritidspedagog till Rösegårdsskolan

Om arbetsplatsen

Nu söker vi en engagerad fritidspedagog som vill arbeta på familjära Rösegårdsskolan. Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Välkommen till Rösegårdsskolan! Vi är en liten skola med elever i årskurserna F-6 där vi alla arbetar i samma hus. Här blir du en del av ett arbetslag där vi tillsammans arbetar för att skapa en trygg skola med högt till tak och gott klimat. Här får du kollegor som vill samarbeta för att göra det bästa för våra elever. Vi arbetar språkinriktat och hos oss lär vi eleverna att hitta och nyttja sitt sätt att lära, ett arbetssätt som andra inspireras av. Vårt fritidshem är en väldigt viktig funktion på skolan. Minst en timme om dagen har vi utomhusaktivteter där eleverna antingen leker fritt, går på utflykt med pedagoger eller kanske besöker ”Rymdparken” som ligger alldeles intill skolan. Vårt mål är att eleverna ska känna trygghet, utveckla en stark självkänsla och positiv bild av sig själv och få en stimulerande och utvecklande fritid.

Läs gärna mer om oss och vår skola på www.vasteras.se/rosegårdsskolan

Arbetsuppgifter

Som fritidspedagog arbetar du för att skapa en rolig fritid före, under och efter skolan. Vi har även rastverksamhet som du kommer att vara med och driva. Du erbjuder eleverna olika aktiviteter genom att lyssna till barnens egna önskemål, intressen och behov. Att ha roligt tillsammans är en viktig del av ditt uppdrag. Eleverna ska tycka det är kul att gå på fritids!

Som fritidspedagog behöver du vara lika intresserad av att arbeta med vuxna som med elever. Du kommer samverka mycket med föräldrar, pedagoger och elevhälsoteam på skolan och ibland även socialtjänst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen som fritidspedagog, lärare inriktning tidigare åldrar, förskollärare eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete i fritidshem och/eller skola. För att lyckas i rollen vill vi att du har kunskap i IKT (informations- och kommunikationsteknik) och kan hantera dator, läsplattor eller liknande i ditt dagliga arbete.

Som person är du trygg och stabil i dig själv och har en förmåga att arbeta situationsanpassat. Du behöver kunna arbeta utifrån gemensamma mål och ha en god förståelse för ditt uppdrag. Du har en god teamkänsla och lätt för att samarbeta. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt samt har en förmåga att se möjligheter och lösningar och är inte rädd för att komma med nya idéer. Vidare önskar vi att du är kvalitetsmedveten och att du förstår vikten i att alla människor är olika och att våra olikheter är en tillgång för arbetsplatsen.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsat till:  En tillsvidareanställning och ett vikariat.
Antal platser: 2

Ansökan

Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-01

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00263

Kontakt

Enhetschef/rektor Maria Ruth Telefon: 021 39 12 24

Lärarförbundet Torfeh Högberg Telefon: 021-39 85 46

Lärarförbundet Gunnar Söderbäck Telefon: 021-39 85 51

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.