Socialsekreterare försörjningsstöd

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.

Vill du vara med och göra skillnad för andra? Vare sig du är undersköterska, sjuksköterska, stödassistent, socialsekreterare eller någon annan yrkeskategori inom socialförvaltningen – hos oss får du jobba med andra engagerade medarbetare som vill göra livet lättare för dem som behöver det. Här får du också möjligheten att utvecklas i ditt jobb genom kompetensutveckling tillsammans med dina kolleger.

– Jag är stolt över att jobba i hemtjänsten på Tjörn. Jag känner mig värdefull för dem jag är till för, vi har en fin sammanhållning kolleger emellan och har nära till varandra i våra nya lokaler. Här finns alla samlade; hemtjänst, hemsjukvård, bistånd, gruppledare med mera. När samarbetet fungerar bra, blir också vården och omsorgen bättre, säger Annelie Karlsson, undersköterska i hemtjänsten.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna i försörjningsstödet omfattar huvudsakligen myndighetsutövning i form av utredning samt beslut och uppföljning av insatser enligt Socialtjänstlagen I tjänsten som socialsekreterare ingår att utreda ansökningar om försörjningsstöd, att samverka med andra aktörer som verkar för att individer skall kunna leva ett självständigt liv, att kartlägga stödbehov och att vid behov remittera till andra instanser. I alla delar ingår det att arbeta motiverande och stödjande för att hjälpa personer som ansöker till ett självständigt liv.


Socialsekreterare i försörjningsstödet erbjuds:
Handledning från extern handledare
Reflektionstid
Relevant fortbildning
Flexibel arbetstid
Friskvårdsersättning

Vi erbjuder även ett intressant, omväxlande arbete i en stimulerande och positiv arbetsgemenskap.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänst och ekonomiskt bistånd är meriterande. Stor vikt läggs även vid att du har en humanistisk människosyn.
Vi ser gärna att du har en analytisk förmåga och kan kommunicera och dokumentera på ett tydligt sätt. Vi uppskattar när våra medarbetare har en god förmåga till engagemang, är kreativa och kan se möjligheter samt har en vilja att finna lösningar. För att trivas hos oss måste du se samverkan som en viktig del i arbetet och vår samverkan sker såväl internt som externt. Vidare måste du ha en vilja och en förståelse för att arbeta i en liten kommun där vi stöttar varandra för att nå bästa resultat.

Vi vill att du redan när du söker tjänsten begär ett utdrag ur polisens belastning- och misstankeregister för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg, då detta är en förutsättning för att erbjudas anställning.

Körkort krävs

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträden enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-28
Referensnummer: Soc 2019/34

Andra uppgifter:

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-10 10 29.

Upplysningar lämnas av:

Heidi Lehtonen
Enhetschef
Telefon: 0304-601082

Fackliga företrädare:

Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster