Specialpedagog sökes

Göteborgs grundskoleförvaltning omfattar 141 kommunala skolor och 44 fristående skolor med ca 56 000 elever. Omsättningen är ca 7,2 mdkr. Förvaltningen har ca 8 000 medarbetare och chefer som gemensamt utvecklar och förvaltar verksamheten till framtidens skola.

Grundskoleförvaltningen har tydligt fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning, för att stödja och skapa bästa möjliga förutsättningar för rektorerna att leda den pedagogiska utvecklingen av skolan. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation med följande fokus:

- Ökad kvalitet i undervisningen för att öka elevernas lärande.
- Tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevernas kunskapsresultat.
- Ökad likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet och kompensera för elevernas olika förutsättning.

Arbetsuppgifter:

Vill du vara med och utveckla Taubeskola tillsammans med oss?
Skolan är vackert belägen vid Färjenäsparken, Västra Eriksberg. Antalet elever är nu ca 350 från förskoleklass till åk 6, med tillhörande fritidshem och fritidsklubb. Skolan erbjuder ändamålsenliga och vackra lokaler.

Vi söker en engagerad, nyfiken och kunnig specialpedagog. Vi ser det som en ständig utmaning att hitta vägar för att skapa en god lärmiljö för varje elev. Att få göra skillnad, att ställas inför nya utmaningar och att få arbeta tillsammans med engagerade kollegor är några av fördelarna med att arbeta hos oss.

Som specialpedagog ingår du i skolans elevhälsoteam som består av skolsköterska, kurator, psykolog, speciallärare, biträdande rektor och rektor. Du kommer vara delaktig i skolans pedagogiska utvecklingsarbete. Det är av stor vikt att du håller dig uppdaterad inom den senaste forskningen för att sedan kunna omsätta det i verksamheten. Vid behov samarbetar du med andra skolformer, institutioner och stödfunktioner som eventuellt finns runt elever i behov av stöd. Du kommer att arbeta på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Förutom att undanröja hinder för lärande hos enskilda elever, arbetar du för att bidra till att utveckla det hälsofrämjande och förebyggande elevhälsoarbetet på skolan.

Som specialpedagog hos oss kommer ditt huvudsakliga uppdrag vara:
• Genomföra pedagogiska utredningar, kartlägga och screena elever
• Vara ett stöd i utarbetandet av och följa upp extra anpassningar och åtgärdsprogram
• Delta i planering och genomförande av ett förebyggande och hälsofrämjande elevhälsoarbete
• Ge konsultation/handledning till lärare i deras arbete med enskilda elever som uppfattas ha svårigheter i sitt lärande samt omkring gruppers förutsättningar för lärande och behov av stöd
• Handleda eller ge utbildningsinsatser riktade till lärare och övrig skolpersonal

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad lärare samt utbildad specialpedagog. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med elever i behov av extra anpassningar och särskilt stöd, och är väl förtrogen med skolans styrdokument.
Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Som person tar du egna initiativ, är flexibel, lyhörd, tydlig och har god samarbetsförmåga för att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du kan omsätta teori till handling, är prestigelös, vågar prova nya vägar och ser möjligheter framför svårigheter. Du har en god analytisk förmåga, kan prioritera och planera ditt arbete då tjänsten innebär att du har många bollar i luften samtidigt.

Du är en tydlig ledare och arbetar strukturerat utifrån gällande styrdokument. Du har god kunskap om didaktik och är förtrogen med aktuell forskning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som för oss innebär att du har ett inkluderande, lösningsfokuserat förhållningssätt och möter alla utifrån individuella förutsättningar och behov. En god vana att arbeta med digitala verktyg förutsätts.

Vi ser fram emot din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde 2019-01-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-14
Referensnummer: G18/728

Andra uppgifter:

Urval och intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt system Visma Recruit i enlighet med GDPR.

Upplysningar lämnas av:

Christina Hansson Johansson
Rektor
Telefon: 031 366 70 07

Fackliga företrädare:

Terje Adkins
Lärarförbundet
Telefon: 031-7015390

Helena de Cloux
Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-3672950

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster