Stödfamilj, Lilla Edets Kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter:

Nu söker vi dig/er som har intresse av att ställa upp som stödfamilj för våra barn/ungdomar inom LSS. Uppdraget innebär att du/ni tar emot ett barn/ungdom i ert eget hem under ett visst antal dygn som bestäms genom utredning och beslut. Det kan innebära helger, veckor och under lov. Allt bygger på barnets/ungdomens behov och beslutad omfattning.

Som stödfamilj ska barnet/ungdomen vara med i den gemenskap som finns i familjen och delta i aktiviteter som görs. Det kan vara allt ifrån att bara ha mysiga hemmadagar/kvällar till att göra aktiviteter så som lek och bus-land, Liseberg, Universeum, åka och bada med mera. Aktiviteterna ska utgå ifrån barnet/ungdomens intressen.

Om du/ni väljs ut efter er ansökan kommer kommunen göra en utredning för att se om du/ni uppfyller kraven på att vara stödfamilj.

Kvalifikationer:

Det finns inga krav på utbildning för denna tjänst, men är till fördel om du har god kännedom om LSS, diagnoser och att stötta barn/ungdomar i vardagen. Du får inte finnas med i polisens belastningsregister och utdrag från detta krävs. Du ska ha en stabil hemsituation som erbjuder barnet/ungdomen trygghet och stabilitet. Som stödfamilj får man ett arvode som bestäms utifrån SKLs riktlinjer.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Deltid. Omfattning bestäms utifrån beviljat beslut enligt LSS.
Tillträde: Snarast efter utredning med mera.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-11
Referensnummer: A848328

Andra uppgifter:

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker för tjänsten via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå då gärna in på lillaedet.se/ledigajobb för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Upplysningar lämnas av:

Emelie Eriksson
Enhetschef
Telefon: 0520-659830

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster