Fritidspedagog till S:ta Gertruds skola

Om arbetsplatsen

Vill du gå till jobbet varje morgon med en känsla att det du gör skapar skillnad? Välkommen till S:ta Gertruds skola! Vi söker just nu två nya kollegor för arbete med inriktning mot fritids.

S:ta Gertruds skola ligger belägen på Hammarby med en närhet till både skog och natur. Här går elever i årskurs F-4. S:ta Gertrud är en skola med hög personaltäthet och här får du 25 kollegor som gör sitt yttersta för våra härliga elever! Vi har en bred kompetens med alltifrån beteendevetare, fritidspedagoger, lärare och specialpedagog. Tillsammans har vi ett och samma mål, att alla elever ska få utvecklas till självständiga ansvarstagande och empatiska individer i en trygg miljö. Vår verksamhet är pedagogiskt genomtänkt och vi arbetar språkfrämjande och språkinriktat, både i skolan och på fritids.

Vi erbjuder fritids från förskoleklass upp till årskurs 3. Vi är glada över att ha nyrustade och fina lokaler för hela vår fritidsverksamhet. För oss är det viktigt att fritidshemmet har en hemtrevlig och lugn miljö men samtidigt kunna locka till lek och skratt. Just nu deltar vi i Fritidshemslyftet, vilket innebär en satsning på samarbetet mellan fritids och skola utifrån flera olika temaområden. Sök till oss så får du också vara med på resan!

Du kan läsa mer om oss och vår skola på www.vasteras.se/stagertrudsskola

Arbetsuppgifter

Som fritidspedagog arbetar du för att skapa en rolig fritid före, under och efter skolan. Du erbjuder eleverna olika aktiviteter genom att lyssna till barnens egna önskemål, intressen och behov. Att ha roligt tillsammans är en viktig del av ditt uppdrag. Eleverna ska tycka det är kul att gå på fritids!

Som fritidspedagog behöver du vara lika intresserad av att arbeta med vuxna som med elever. Du kommer samverka mycket med föräldrar, pedagoger och elevhälsoteam på skolan och ibland även socialtjänst.

Kvalifikationer

Vi tror du är en person som gärna kommer med idéer och förslag till hur arbetet kan drivas framåt. Du är duktig på att planera ditt arbete och du har ett ledarskap som får eleverna att vilja hänga med i aktiverarna. Du samarbetar bra med dina kollegor och förstår vikten av en god föräldrakontakt.

Du är antingen utbildad fritidspedagog eller har en annan pedagogisk utbildning som kan vara relevant. Det kan exempelvis vara lärare, förskollärare eller fritidsledare. Att arbeta med tekniska hjälpmedel (IKT) som dator, surfplattor eller liknande är inga problem för dig. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta inom skola är det ett stort plus och något du gärna får berätta mer om!

Visst låter det spännande? Varmt välkommen med din ansökan I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100 %
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-01

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00243

Kontakt

Enhetschef/rektor Sabina Serra Telefon: 021-39 42 13

Kommunal Peter Forsberg Telefon: 021-39 01 54

Lärarförbundet Lars Allared Telefon: 0700129793

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.


om Västerås stad på LinkedIn – följ oss där!