Informationssäkerhetssamordnare

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Mölndals stad har en vision som vi kallar Mölndal Vision 2022. Den kan sammanfattas med orden Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. Mölndals 67 000 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden är i fokus för våra medarbetare som jobbar inom en mängd olika yrken.
Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du själv kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.


Arbetsuppgifter:


Stadsledningsförvaltningen erbjuder stöd och service till övriga förvaltningar i Mölndals stad samt styr och driver utveckling inom bland annat ekonomi, juridik, upphandling, IT, HR och kommunikations- och kanslifrågor. Förvaltningen har omkring 180 medarbetare.
Kommunikations- och kanslienheten består idag av fjorton personer. Inom kanslidelen är vi sju medarbetare som jobbar med bland annat administrativt stöd till kommunstyrelse och kommunfullmäktige, stadsarkiv och ansvar för centrala IT-system kopplade till den politiska ärendeprocessen. Stadens utveckling i riktning mot visionen innebär utmaningar inom bland annat digitalisering, informationssäkerhet och demokratiutveckling.

Vi söker nu en informationssäkerhetssamordnare som ska jobba i en nyinrättad roll med syfte att samordna informationssäkerhetsfrågorna i nära samarbete med stadens säkerhetssamordnare, IT-avdelningen och kontaktpersoner på förvaltningarna. Arbetet utgår från ny lagstiftning på området, bland annat NIS-direktivet, GDPR och säkerhetsskyddslagen. I arbetet ingår att ta fram styrdokument för stadens arbete med informationssäkerhet och säkerhetsskydd, samt att bidra i utvecklingen av detta arbete.

Du har ett strategiskt ansvar för arbetet med informationssäkerhet och säkerhetsskydd i staden, men även ett operativt ansvar för att arbetet med informationssäkerhet och säkerhetsskydd sker på ett systematiskt och samordnat sätt. I tjänsten ingår även att ha rollen som dataskyddsombud för kommunstyrelsen, dess politiska utskott och stadsledningsförvaltningen.

Exempel på arbetsuppgifter:
- utföra informationssäkerhetsklassning av informationsbehandlingar utifrån beslutad styrning och med
hjälp av verktyget KLASSA
- utföra riskanalyser utifrån beslutad styrning och existerande standarder
- i samverkan med säkerhetssamordnare planera, koordinera och sammanställa säkerhetsanalys
- ta fram och ansvara för incidentrapportering utifrån lagstiftning och beslutad styrning
- skapa och uppdatera en katalog av alla säkerhetsverktyg som finns i staden
- i samverkan med säkerhetssamordnare säkerställa följsamhet till säkerhetsskyddslagen
- stötta förvaltningar som hanterar säkerhetsskyddad information, bistå med utbildning, rutiner och
vägledning för att hitta praktiska och ändamålsenliga lösningar
- stötta avdelningar inom stadsledningsförvaltningen kring hantering av personuppgifter
- stötta stadens övriga förvaltningar som hanterar personuppgifter utifrån krav från da

Kvalifikationer:

Du har högskoleexamen inom informationssäkerhet/offentlig förvaltning/arkiv eller motsvarande utbildning enligt vår bedömning, samt minst tre års erfarenhet inom arbetsområdet. Du har erfarenhet av att självständigt driva utveckling inom ditt arbetsområde. Jobbet är både strategiskt och operativt.

Som person har du ett stort intresse för informationssäkerhet, IT och säkerhet- och beredskapsfrågor generellt, samt är öppen för utveckling och utmaningar inom arbetsområdet. Det är meriterande om du har genomfört säkerhetsanalys i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Du är strukturerad, målinriktad och tar gärna egna initiativ. Du har ett systematiskt arbetssätt och stark integritet. Vidare har du en analytisk förmåga, är noggrann och flexibel.
Ett nära samarbete med andra inom och utom förvaltningen kräver att du har en god samarbetsförmåga, är prestigelös och lyhörd för andras behov. Du drivs av att skapa möjligheter till förbättringar och engagemang i din omgivning. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet

Svenskt medborgarskap är ett krav då tjänsten innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning sker enligt Säkerhetsskyddslagen innan anställning.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-27
Referensnummer: A842193

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Anna Hiller
Kommunikations- och kanslichef
Telefon: 031-315 13 09
E-post: anna.hiller@molndal.se

Fackliga företrädare:

Martina Halldin
Vision
Telefon: 031-315 35 62

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster