Kommunikatör till Västerås konstmuseum

Om arbetsplatsen

Vi söker en kommunikatör som vill leda Västerås konstmuseums kommunikationsarbete framåt. Vill du jobba med kreativa processer och kultur? Då är det här en tjänst för dig!

Konstmuseet finns tillsammans med Länsmuseet i det gemensamma museihuset Karlsgatan 2 i centrala Västerås. Det är en mötesplats för konst och kultur med utställningar, pedagogik och program. Konstmuseet är också en aktör i Västerås med den offentliga konsten i stadens olika delar och lokaler. Museet har idag 12 medarbetare och ca 95 000 besökare om året. Här blir du en del av en kreativ miljö där konsten och kulturen står i centrum.

Västerås konstmuseum ingår i Kultur- och fritidsförvaltningen. Läs gärna mer på www.vasteras.se/kulturidrottochfritidsforvaltningen

Arbetsuppgifter

Hos oss får du arbeta hands-on med kommunikation, grafisk formgivning och marknadsföring för konstmuseets verksamhet, men också vara en central del i museets strategiska kommunikationsarbetete. Du är drivande i hela kommunikationskedjan från idé till produktion. Du är delaktig i att stärka Konstmuseets varumärke och ansvarar för kommunikationsarbetets budget. Här får du jobba med flera produktioner samtidigt med en stor variation i ditt dagliga arbete. Eftersom du har ett ansvar för hela museets kommunikation förväntas du vara kontaktperson utåt och är behjälplig i frågor som kommer in till museet via telefon och mail. Du utvecklar och underhåller även våra rutiner för internkommunikation. Som kommunikatör hos oss samarbetar du nära och löpande med museets medarbetare och ledning, men också med Länsmuseet och förvaltningens kommunikatörsnätverk. Du behöver därför tycka om att bygga relationer med ett prestigelöst förhållningssätt.

Kvalifikationer

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du vara säker på grafisk form och ha ett öga för detaljer. Du är nytänkande och har en vana att visualisera dina idéer och kan omsätta dem i praktiken. Vi vill att du tidigare har arbetat med kommunikation, grafisk produktion och layout samt har en högskoleutbildning inom området. Du är van att arbeta i program som Photoshop, InDesign och Illustrator och vi ser gärna att du har intresse för fotografering, redigering och enklare filmproduktion. Du har också en erfarenhet av arbete med olika medier som trycksaker, webb och sociala medier. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt har en förmåga att förmedla budskap på ett engagerat och attraktivt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-02-19

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00055

Kontakt

Enhetschef Karin Levander Telefon: 076 - 5691916

HR-konsult Sara Andersson Telefon: 021-39 14 05

DIK Charlotta Eriksson Falk Telefon: 021-39 46 77

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.


Västerås stad på LinkedIn – följ oss där!