Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Samhällsbyggnad har en central roll i att skapa en attraktiv och hållbar kommun, där människor trivs att bo och verka. Vi arbetar för att utveckla kommunen inom många olika områden till exempel plan och bygg, miljö- och hälsoskydd, mark och exploatering, vatten och avlopp, avfall, kart och mät, idrottsanläggningar, bostadsanpassning, färdtjänst, samt gata, park och hamn.

Miljö- och hälsoskydd ansvarar för kommunens myndighetsutövning samt rådgivning inom bland annat miljö, hälsoskydd och livsmedel. Verksamheten tillhandahåller rådgivning om energi- och klimat. Här finns expertkompetens som bidrar till en hållbar samhällsutveckling.

Arbetsuppgifter:

Stenungsunds kommun söker nu en miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Som inspektör kommer du att ingå i olika team som arbetar med tillsyn, prövning och information inom miljöbalkens och livsmedelslagstiftningens område. Tjänsten är uppdelad på 50% hälsoskydd och 50% livsmedel.

Inom hälsoskydd kommer du att arbeta med inkommande ärenden såsom anmälningar och ansökningar samt planerad tillsyn över hälsoskyddsverksamheter bl.a. skolor, förskolor, hygienlokaler och bostäder, men det kan även bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom vårt arbetsområde.
Inom livsmedel kommer du att arbeta med inkommande ärenden och den planerade livsmedelskontrollen. De självorganiserande teamen lämnas stor frihet att lägga upp sin planering, uppföljning och sitt förbättringsarbete.

I rollen ingår även att ge information och rådgivning till företag och allmänheten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med relevant utbildning, såsom inriktning miljö- och hälsoskyddsinspektör
och/eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig och lämplig.

En god datorvana är en förutsättning likväl som att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.
Eftersom rollen kräver många kontakter sätter vi stort värde på din kommunikativa förmåga och att du kommunicerar på ett förtroendegivande sätt så att ditt budskap når fram. Ett gott bemötande är självklart och du ska vara en god representant för såväl verksamheten som för Stenungsunds kommun.

Du har ett fokus där du i varje del av arbetet skapar värde för våra medborgare och våra företagare. För att lyckas i tjänsten ser vi att
du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och bidra till teamets utveckling.

Du är initiativrik, orienterad mot resultat och utveckling med god helhetssyn. Att ha en god omdömesförmåga utifrån ett kritiskt tänkande är nödvändigt för att göra bra avvägningar och prioriteringar av ärenden.

B-körkort för bil med manuell växellåda är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-31
Referensnummer: A840292

Andra uppgifter:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Malin Henriksson
Tf. Miljöchef
Telefon: 0303-73 81 65
E-post: malin.henriksson@ stenungsund.se

Fackliga företrädare:

De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster