Behandlingsassistent till Social- och arbetsmarknadsförvaltningen

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.

Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige. Mölndals stad har drygt 4 600 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 63 340 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden. Vill du vara med?

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen handlägger delar av socialtjänstens verksamheter och är organiserad i två verksamhetsområden: IFO och AFE. Till förvaltningen hör även en administrativ stab. Förvaltningen har under flera år arbetat för mindre enheter och ansvarsområden med förutsättningar för ett nära ledarskap.

Soltorps boende består av ett HVB- boende samt en öppenvårdsmottagning som tar emot klienter för provtagning och stödsamtal. HVB- boendet består av 11 lägenheter i en fastighet med kontor- och personalutrymme på bottenplan. Soltorp har även utslusslägenheter utanför boendet. Soltorps målgrupp är personer med som har en önskan om att leva ett drogfritt och nyktert liv. Vi arbetar med både män och kvinnor som tidigare har haft ett missbruk av alkohol och/eller narkotika.

Personalgruppen består av sex personer som arbetar på schema; dagar, kvällar och helger. Det är en personalgrupp med gott samarbete och som trivs på jobbet. Soltorps boende är en del av enheten för boende som utöver Soltorp består av Forsåkers boende och ett samsjuklighetsteam som arbetar med boendestöd. Enheten för boende har en gemensam enhetschef och ingår i Social- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Arbetsuppgifter:

Som behandlingsassistent på Soltorp kommer du dels arbeta på boendet på Soltorpsgatan men också med de boende i våra utslusslägenheter samt referenslägenheter och med provtagning samt stödsamtal. I arbetet ingår att ständigt upprätthålla dialogen med handläggarna på socialkontoret, som ansvarar för placeringen.

Du arbetar som kontaktpersonal och ansvarar för att skriva genomförandeplaner, journalanteckningar, uppföljningsrapporter och sammanställningar i de ärenden du är ansvarig för. Att vara behandlingsassistent på Soltorp innebär också en del praktiskt arbete såsom städning, montering och in- och utflyttningar. Du förväntas arbeta med ADL (Allmän Daglig Livsföring) samt utifrån individuella behov stötta och hjälpa brukarna i att sköta sitt boende.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har genomgått grundläggande utbildning i MI, utbildning i vård- och stödsamordning, ASI och/eller återfallsprevention. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med människor med missbruksproblematik.

Du ska ha lätt för att uttrycka dig i skrift, ha datorvana och ha god kunskap om dokumentationsskyldigheten. För att trivas i rollen bör du tycka om att arbeta nära brukarna i deras vardag och boende. Du ska ha lätt för att ta kontakt med människor och ha förmågan att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Eftersom arbetsgruppen är liten och väldigt beroende av varandra, är god samarbetsförmåga mycket viktigt. Du ska vara trygg i dig själv och ha ett professionellt förhållningssätt gentemot brukare och samverkansparter.

Arbetstidens förläggning är dagtid, kvällstid samt helg.

B-körkort (manuell växellåda) är ett krav då det ingår i dina arbetsuppgifter att köra personbil.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Urval sker löpande.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-20
Referensnummer: A840046

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Sara Bäckström
Telefon: 0704-677867

Fackliga företrädare:

Maka Achalbedachvili
Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-76 39 13

Åsa Kramér
Facklig företrädare SACO
Telefon: 031-315 14 36

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster