Samordnare till avdelning stöd och samordning, Förskoleförvaltningen

Göteborgs förskoleförvaltning omfattar 389 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med ca 30 000 barn. Omsättningen är ca 4,1 mdkr. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare och chefer som gemensamt utvecklar och förvaltar verksamheten till framtidens förskola.

Förskoleförvaltningen har tydligt fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning, för att stödja och skapa bästa möjliga förutsättningar för förskolecheferna att leda den pedagogiska utvecklingen av förskolan. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation med följande fokus:

- Ökad kvalitet i undervisningen för barns lärande och utveckling
- Tydligare ansvar, styrning och ledning för barns lärande och utveckling
- Ökad likvärdighet mellan förskolor för att alla barn ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet och kompensera för olika förutsättningar

Arbetsuppgifter:

Vill du arbeta med samverkan för barnets bästa tillsammans med kollegor i en kreativ miljö?

Avdelning samordning och stöd är en stödavdelning i Förskoleförvaltningen. Vi stödjer förskollärare, förskolechefer och utbildningschefer i verksamheten. Vi har ett inkluderande förhållningsätt där vi arbetar främjande och förebyggande för "Alla barns rätt till en utvecklande kreativ, rolig och professionell miljö där de kan vara sitt bästa jag".

Ditt uppdrag är att samordna och driva utveckling samt ingå i olika former av nätverk på strategisk och operativ nivå. Tjänsten innebär tvärsektoriell samverkan liksom utformning av nya arbetssätt tillsammans med stadsdelsförvaltningar, Västra Götalandsregionens verksamheter samt ideella föreningar.
Som samordnare kommer du tillsammans med kollegor att arbeta för att stödja, vägleda och stimulera verksamheten på ett sätt att det främjar utveckling, hälsa och välbefinnande för barn och familjer. I uppdraget ingår det att aktivt delta i utvecklingsarbetet kring föräldrastöd samt förebyggande insatser.


I ditt uppdrag ingår:

• Samverkan inom Göteborg Stad såsom för- och grundskola, stadsdelsförvaltningar, socialresurs och kulturförvaltning.
• Leda/delta i styr- och arbetsgrupper.
• Samverka för familjecentrerat arbetssätt.
• Samverka och utveckla arbetet inom jämlikt Göteborg, fokusområde 1.
• Samverka med externa aktörer såsom verksamheter inom Västra Götalandsregionen och ideella föreningar.
• Samordna föräldrastöd.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleexamen inom socialt arbete, folkhälsa, pedagogiskt arbete eller motsvarande.

Du har erfarenhet av liknande uppdrag. Stor vikt läggs vid att du har arbetat i en samordnande funktion tidigare och har erfarenhet av processinriktat förändringsarbete. Det är en fördel om du har en god kännedom om olika verksamheter samt styrsystem inom både kommun och landsting/region. Du bör även ha en god kunskap om familjecentrerat arbetssätt.

Som person ska du kunna arbeta självständigt och leda processer. Du driver processerna framåt och är nytänkande i ditt arbete. Du kan arbeta både på operativ och på strukturell nivå, och har förmågan att se till helheten i organisationen.

Rollen kräver att du är en relationsskapande person som har lätt för att skapa kontakter och samarbetar på ett bra sätt med kollegor och personer inom andra verksamheter. Du är en god kommunikatör som har en god förmåga att förmedla kunskap och samtidigt få till en bred delaktighet i processen. Du bör även vara bekväm med att presentera arbetet både muntligt och skriftligt på svenska språket. Det är en fördel om du även har vana att jobba digitalt samt är strukturerad i ditt arbetssätt.

Vi hoppas att vi har väckt ditt intresse - välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-12
Referensnummer: F19/28

Andra uppgifter:

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt system Visma Recruit i enlighet med GDPR.

Upplysningar lämnas av:

Birgitta Östling
Telefon: 031-365 54 27

Fackliga företrädare:

Ulla Stålstedt Ghose
Lärarnas riksförbund
E-post: ulla.stalstedt.ghose@ grundskola.goteborg.se

Gunnar Sasse
Jusek
Telefon: 031-3685752

Krystyna Öbom
Vision
E-post: krystyna.obom@ fv.vision.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster