Systemförvaltare till lön/HR

Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Kommunens cirka 40 000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet.

Som systemförvaltare ansvarar du för förvaltning av löne- och HR-relaterad system i Lerums kommun. Kommunen använder sig för närvarande av lönesystemet Heroma men då upphandling pågår kan annat lönesystem komma ifråga efter april år 2020. Du hanterar även övriga HR-relaterade system som tex för rekrytering, rehabilitering och uppföljning.

På HR-enheten sitter vi i ett öppet landskap med närhet till alla funktioner inom staben. HR-enheten befinner sig i ett positivt utvecklingsskede och består av tolv medarbetare - åtta HR-specialister, en personaladministratör, en uppföljningsansvarig, en systemförvaltare och en HR-chef.

Arbetsuppgifter:

I arbetsuppgifterna ingår ansvar för systemunderhåll, kontakt med leverantörer och andra aktörer, användarsupport, utbildning av stödanvändare samt system- och behörighetsadministration.

Förutom systemförvaltning ingår även löpande systemanpassningar utifrån verksamhetens behov. Som en del av HR-enheten blir du också en viktig kugge i att driva utvecklingen av kommunens gemensamma HR-system. Även framtagande av statistik och underlag till uppföljningar kan förekomma.

Kvalifikationer:

Du har relevant eftergymnasial utbildning inom lön eller likvärdigt. Kanske också inom HR och/eller systemvetenskap. Du har några års erfarenhet av lönehantering och möjligen också av systemförvaltning. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av lönesystem som används i offentlig sektor.

Vi söker dig som gärna samverkar med andra för att uppnå bästa möjliga resultat, som vill sprida kunskap inom ditt kompetensområde och trivs med att driva utvecklingsfrågor. Du har förmåga att skapa goda relationer med omgivningen. Du är en god lyssnare och kan förklara komplexa frågeställningar på ett sätt som är lätt att förstå.

Du arbetar självständigt, på ett strukturerat sätt, är noggrann och effektiv med en uttalad känsla för service. Du finner inspiration i både utvecklingsorienterade och återkommande arbetsuppgifter.

Vårt teambaserade arbetssätt gör att god samarbetsförmåga och glimten i ögat är förutsättningar för av vi ska trivas och göra ett bra arbete tillsammans.

Vi välkomnar interna sökande till tjänsten då tidigare erfarenhet från Lerums kommun är meriterande.

Antal tjänster: 1. Tillsättning snarast enligt överenskommelse. Urval kan komma att göras löpande under ansökningstiden så skicka gärna din ansökan direkt.

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-13
Referensnummer: A839888

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Malena Steingrüber
HR-chef
Mobiltelefon: 073-6883345
Telefon: 0302-521243
E-post: malena.steingruber@ lerum.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0302-52 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster