Nu söker enheten för barn och unga metodhandledare/ seniorhandläggare

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.

Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.” Mölndals stad har drygt 4 600 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 63 340 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden. Vill du vara med?

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen handlägger delar av socialtjänstens verksamheter och är organiserad i två verksamhetsområden: IFO och AFE. Till förvaltningen hör även en administrativ stab. Förvaltningen har under flera år arbetat för mindre enheter och ansvarsområden med förutsättningar för ett nära ledarskap.

Arbetsuppgifter:

Vi som arbetar på enheten Barn och Unga består av ett mottagningsteam, tre utredningsteam och ett säkerhetsteam. På enheten finns två enhetschefer och knappt 30 socialsekreterare. Vi arbetar med utredning och uppföljning av insatser. Vi har olika kompetens och bakgrund men det gemensamma är att vi är engagerade och har ett starkt barnperspektiv och arbetar enligt signs of safetys förhållningssätt. Vi jobbar nära varandra, är prestigelösa, har roligt på jobbet och ger varandra ett stort kollegialt stöd. Vi är en stabil enhet och har under flera år utvecklat vårt arbetssätt Mölndalsmodellen och nu tar vi nästa steg och tillsätter metodhandledare.

En tjänst riktar sig till mottagningsteamet och en till utredningsteamen. I din roll ska du utveckla och samordna arbetet i teamet och ha ett nära samarbete med de övriga teamen. Uppdraget innebär att metodstödja socialsekreterare i det dagliga operativa arbetet, att coacha och vägleda socialsekreterarna till en rättssäker handläggning samt att fördela ärenden.
I ditt uppdrag arbetar du nära enhetscheferna i frågor som uppföljning, statistik och verksamhetsutveckling. Vi erbjuder extern handledning.

Kvalifikationer:

För tjänsten krävs socionomutbildning samt god kunskap och erfarenhet av BBIC (meriterande med utbildarutbildning i BBIC), goda kunskaper i sign of safety samt av dokumentationssystemet Treserva. Du har lång och bred erfarenhet av socialt arbete, främst av myndighetsutövning inom barnavården och gärna i en roll som metodhandledare.

Du har ett stort engagemang, är kreativ och lösningsfokuserad. Vidare är du bra på att lyssna, kommunicera och stödja socialsekreterarna i svåra processer. Du ska kunna ge dem stöd i att strukturera och prioritera i det dagliga arbetet. Som person är du noggrann, strukturerad och pedagogisk, samt har en god samarbetsförmåga. Du har goda kunskaper om aktuell lagstiftning och har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Då det pågår en omorganisering kommer tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-14
Referensnummer: A839383

Andra uppgifter:

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Behöver du hjälp med att söka tjänsten? Kontakta kundservice på 0771-693 693.

Vi vill upplysa om att din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Upplysningar lämnas av:

Louise Idestål
Enhetschef
Mobiltelefon: 0722-52 93 94

Ingrid Kabo Irekvist
Enhetschef
Mobiltelefon: 0704-67 77 24

Fackliga företrädare:

Åsa Kramér
Facklig företrädare SACO
Telefon: 031-315 14 36

Maka Achalbedachvili
Facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-76 39 13

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster