Personlig assistent

Tillbaka

Bollebygd är en expansiv kommun med drygt 9000 invånare och 600 anställda. Kommunen ligger i en naturskön omgivning med bra kommunal service och på nära pendlingsavstånd från Göteborg, Borås och Alingsås.

Verksamheterna inom område funktionsnedsättning har vuxit och utvecklats mycket under de senaste åren. Kommunen bedriver i dagsläget personlig assistans kring sex personer. Totalt är det ca 30 personer som arbetar som personliga assistenter i de olika uppdragen.

För mer information: http://www.bollebygd.se

Arbetsuppgifter:

Insatsen personlig assistans är ett personligt utformat stöd. Detta stöd ges av ett begränsat antal personer till den som på grund av stora och varaktiga funktionsnedsättningar inte själva klarar att tillgodose sina grundläggande behov och vars behov inte är tillgodosedda på annat sätt.

Det personligt utformade stödet ska ge den funktionsnedsatta möjlighet att som andra i samhället kunna studera, delta i fritidsverksamhet, få möjlighet till eget boende m.m. Personer som har stöd av en personlig assistent ska även kunna få stöttning med de grundläggande behoven så som personlig hygien, måltider, klä av och på sig, att kommunicera med andra etc.

Ditt arbete går ut på att i brukarens hem/familj vara ett individuellt stöd och en hjälp i vardagssituationer samt vid sociala aktiviteter. Till detta uppdrag som personlig assistent ingår tjänstgöring under natt samt HSL uppgifter som får utföras efter delegation från sjuksköterska.

I uppdraget kan ingå att arbeta kring flera brukare.

Kvalifikationer:

Du är undersköterska eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Tidigare erfarenhet inom vård och omsorg är meriterande.

Du är intresserad av att utveckla dig själv och andra människor. Du är en ansvarsfull, självständig, flexibel, trygg och empatisk person som förstår människors behov. Stor vikt kommer därför att läggas vid dina personliga förmågor och kompetens samt dina tidigare erfarenheter.

I arbetet ingår att på delegation utföra vissa medicinska uppgifter.

Körkort B är ett krav

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid. 75-100%
Varaktighet: 3-6 månader
Arbetstid: Tjänsten innebär arbete dagtid, kvällstid, helger samt vaken natt.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 3. Eventuellt ytterligare behov kan tillkomma.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-08

Arbetsgivarens referensnummer: 17/87

Upplysningar lämnas av:

Eva Lidslot
Enhetschef
Telefon: 033-4305723

Pernilla Jensen
Gruppledare
Telefon: 033 - 430 57 20

Tillbaka