Strateg till Gymnasie- och Vuxenutbildningsförvaltningen

Publiceringsdatum: 2019-06-20

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att få ungdomar och vuxna att bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande. Vi tror på digitalisering som ett verktyg för att förbättra våra verksamheter och har som mål att bli Malmö stads första helt digitaliserade förvaltning. Vi ger kraft att växa.

Kvalitets- och utvecklingsavdelningen håller samman förvaltningens systematiska kvalitetsarbete. Avdelningen består av 10 medarbetare: samhällsvetare och erfarna pedagoger som arbetar tillsammans, bland annat med att analysera verksamheternas resultat och erbjuda skolor stöd i uppföljnings- och utvecklingsarbetet. Ett uthålligt och systematiskt förbättringsarbete på varje skola är centralt i förvaltningens strävan efter att ge alla elever förutsättningar att nå sina mål. Avdelningen ansvarar även för den kommunala målstyrningen.

Arbetsuppgifter

Som strateg på Malmö Stads Vuxenutbildning så ansvarar du för att utveckla och bistå rektor och utbildningschef i uppföljning av verksamhetsdata.

Du är en viktig del i samordning och vuxenutbildningens representation i olika samverkansforum.

Du arbetar strategiskt och långsiktigt i nära samarbete med rektorer, utbildningschef och avdelningen kvalitet och utveckling. Du rapporterar till Utbildningschef.

I uppdraget ingår att etablera och upprätthålla goda kontakter med branschorganisationer.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en relevant högskoleexamen innehållande kurser inom förvaltningsrätt och statistik, det är även en fördel om du har utbildning/certifiering i projektledning.

Det är viktigt att du har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd verksamhet, erfarenhet av samverkan mellan Arbetsförmedling och Vuxenutbildning- och/eller kommunal arbetsmarknadsenhet samt systemkunskap i främst Excel och Extens.
Har du även erfarenhet från kommunal vuxenutbildning, erfarenhet att arbeta tätt med chefer och ta fram beslutsunderlag, erfarenhet av ledningsgruppsarbete samt erfarenhet av att ta fram och hålla presentationer till olika målgrupper och i olika sammanhang, så är detta en fördel.

Du har förmåga att organisera och att skapa struktur i verksamheten samt god förmåga att etablera och bibehålla goda relationer med medarbetare, samverkansparter branschnätverk.

Tjänsten kräver mycket god svenska både i tal och skrift.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-07-04

Referensnummer: A887891

Kontaktpersoner

Övrigt

Tjänsten kan komma att tas i anspråk av redan tillsvidareanställd personal.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.