Bygglovsadministratör, Partille kommun

Tillbaka

Partille kommun har idag närmare 38 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 800 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vi planerar för en samtid och en framtid där alla kan leva mitt i det goda livet. Den nyinrättade bygg- och miljöförvaltningen ansvarar för myndighetsutövning inom bygg- och miljöområdet. Förvaltningen består av en personalgrupp på 20 personer fördelade på två enheter. Förvaltningen arbetar med såväl privatpersoner, företag, myndigheter som andra delar av kommunens verksamhet. Som bygglovsadministratör på byggenheten, är du med och bidrar till att skapa en god och hållbar framtid i Partille.

Med flera stora samhällsbyggnadsprojekt på gång runt om i kommunen, fortsätter arbetet med att avancera från förort till förstad. Stadsbyggnadskontoret och Bygg- och Miljöförvaltningen formar nu en ny gemensam förvaltning där vi efter årsskiftet samlar kompetens inom teknik och samhällsbygge.
Vi söker dig som har ett gediget intresse för hela samhällsbyggnadsprocessen och vill ta en aktiv roll i dialogen kring Partilles utveckling.

Arbetsuppgifter:

Som bygglovsadministratör hos oss har du en viktig funktion då det är du som håller ihop de administrativa delarna i bygglovsprocessen. Du har ett nära samarbete med bygglovschef, bygglovshandläggare och byggnadsinspektörer samtidigt som du även har många externa kontakter med privatpersoner, byggherrar och exploatörer.

I rollen ingår bland annat posthantering, första granskning av inkomna handlingar, kompletteringsbegäran, expediering av ärenden och utskick till grannar, sammanställning av statistik, enklare handläggning samt andra administrativa uppgifter inom byggenhetens verksamhetsområde. Du kommer få vara med och utveckla enhetens arbete, arbetsuppgifterna kan där av komma att utvecklas över tid.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning. Har du utbildning inom plan- och bygglagen, offentlig förvaltning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig ses det som meriterande. Vi ser det även som meriterande om du kan läsa ritningar och kartor samt om du tidigare har arbetat med ärende- och dokumenthanteringssystemet LEX eller utveckling av IT- processer. God datorvana samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift krävs.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vilket för oss innebär att du är noggrann och van att arbeta självständigt. Du kommer att ha en omväxlande och varierad roll vilket ställer krav på att du är flexibel och har en god samarbetsförmåga. Vi värdesätter din förmåga att ta initiativ och ge bra service.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-07

Arbetsgivarens referensnummer: 79/19

Upplysningar lämnas av:

Tobias Persson
Bygglovschef
Telefon: 031-792 12 52

Facklig(a) företrädare
Facklig representant nås via Kundcenter
Telefon: 031-792 10 00

Tillbaka