VA-ingenjör

Tillbaka

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Tre röster från tre anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.

Vill du vara med och utveckla framtidens Tjörn? Vill du planera nya bostadsområden, arbeta för ett hållbart Tjörn eller vara med i spännande infrastrukturprojekt? Inom Samhällsbyggnadsförvaltningen får du kolleger som också brinner för att driva Tjörn framåt.
– Jag är ganska nyanställd och har fått ett jättefint mottagande. Mina kolleger är trevliga och hjälpsamma och det märks att det finns väletablerade rutiner för nyanställda. Sedan är det gott att i vardagen känna att man gör samhällsnytta genom att vara med och utveckla infrastrukturen på Tjörn, säger Oscar Larsson, projektingenjör, vatten och avlopp.

Planeringsenheten är en av två enheter på VA-avdelningen. Avdelningen ingår i Samhällsbyggnadsförvaltning tillsammans med Avfall, Plan, Bygg och Miljö.

Du kommer att arbeta tillsammans med många engagerade och kunniga kollegor på planeringsenheten. Vi samarbetar i stor utsträckning sida vid sida med vår driftpersonal vilket ställer krav på förståelse och laganda. I tjänsten ingår också att ha kontakt med våra befintliga och kommande VA-abonnenter, att delta i Samhällsbyggnadsprocessen och att delta i nätverk inom GR-samarbetet.

Arbetsuppgifter:

Som VA-ingenjör hos oss kommer du att arbeta med dagvattenutredningar, VA-uppgifter och vara med som VA-kunnig i detaljplaner. Du kan också komma att delta med din kunskap i projektgrupper.

Projektledning av mindre anläggningsinvesteringar eller ledningsförnyelseåtgärder kan förekomma, beroende på din tidigare erfarenhet.

VA-verksamheten arbetar till stor del med ramavtalsleverantörer vilket bidrar till stor förmåga att kunna hålla tempo i investeringsprojekt, utredningar och andra verksamhetsdelar.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har minst 3 års erfarenhet som VA-ingenjör, antingen i en politiskt styrd verksamhet eller som konsult.

Högskoleutbildning inom maskinteknik/väg & vatten eller motsvarande erfarenhet.

Du arbetar strukturerat, engagerat och tycker om att ha ett nära samarbete med andra kommunala enheter och nya och blivande VA-kunder.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Tempot är ibland högt och det är en fördel om du har tålamod med att ärenden kan dra ut på tiden.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Vi ser gärna att du har arbetat tidigare som VA-ingenjör med goda vitsord. Personlig lämplighet och mognad är viktigt för oss. Samarbete och förmåga att dela med sig av nytt och gammalt yrkeskunnande är viktigt då vi ser hela VA-avdelningen som ett lag med samma målsättning: att leverera dricksvatten och rena avloppsvatten, dygnet runt, året runt.

Övrigt:

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som personalvårdsstöd och friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.

Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. Individuell lönesättning.
Arbetstid: Dagtid.  08.00-16.30 Flextid tillämpas.
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-26

Arbetsgivarens referensnummer: Shb 2019/69

Upplysningar lämnas av:

Ove Hasselberg
Planeringschef
Telefon: 0304 – 60 14 78
E-post: ove.hasselberg@tjorn.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare kan nås genom kommunens växel
Telefon: 0304-60 10 00

Tillbaka