Gymnasiechef/ Rektor till Eksjö Gymnasium

Tillbaka

Eksjö kommun strävar efter att bli en skolkommun i världsklass – från förskola till gymnasium.
Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Eksjö.

Eksjö Gymnasium är en kommunal gymnasieskola och gymnasiesärskola centralt belägen i Eksjö. Vi har idag ca 580 elever fördelade på tio olika program. Vi ger våra studerande en trygg studietid, med goda förutsättningar för vidare högskole-/universitetsstudier eller möjligheter till meningsfullt arbete efter gymnasietiden.

På skolan arbetar 135 pedagoger och andra nyckelpersoner, med det gemensamma målet att samtliga elever ska må bra, vara trygga, växa som människor och lyckas med sitt skolarbete.

Arbetsuppgifter:

Ditt övergripande uppdrag som gymnasiechef blir att verka för förbättrade skolresultat, lika möjligheter att uppnå kunskapsmålen samt systematiskt förbättringsarbete som stärker lärandet i hela organisationen. Till gymnasiechefens viktigaste uppgifter hör att; samordna skolan som helhet, skapa förutsättningar för rektors ledning av den pedagogiska verksamheten, säkerställa implementering av riktlinjer, policys och handlingsplaner samt ansvara för strategisk planering.

Ditt uppdrag som rektor blir att fokusera på det pedagogiska ledarskapet, vilket innebär att du skapar förutsättningar för pedagogerna att lyckas med sitt uppdrag så att alla elever når målen. Att skapa förutsättningar innebär att du organiserar, driver och utvecklar verksamheten mot ett lärande som bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet.

Du skapar goda relationer och ett gott samarbetsklimat med personal, elever, föräldrar och övriga omvärldskontakter. Genom att våga utmana din omgivning på ett positivt sätt skapar du engagemang. Du utgår alltid från eleven i centrum och tillsammans skapar vi en attraktiv skola som ger eleverna goda förutsättningar för det framtida arbetslivet och en god grund för det livslånga lärandet.

Som gymnasiechef/rektor på Eksjö Gymnasium har du programansvar och du kommer att arbeta i team tillsammans med övriga rektorer.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och en flerårig ledarerfarenhet. Som ledare är du lyhörd och har förmågan att skapa teamkänsla och god arbetsmiljö. Du är positiv, initiativtagande och har fokus på att utveckla verksamheten tillsammans med kollegor i enlighet med skolans styrdokument. Du har erfarenhet av personalledning, ekonomistyrning och verksamhetsutveckling.

Genom att vara nytänkande ser du lösningar och alternativa arbetssätt. Du är bra på att samarbeta över gränserna och tar ansvar för helheten. Du arbetar strukturerat, är analytisk och har förmågan att planera långsiktigt. Du har ett positivt förhållningssätt och du bemöter alla med omtanke och respekt. Du är trygg i din ledarroll och har mod att fatta beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan, ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsvertyg "offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Tillträde: Tillträde 2018-12-01 eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-08-19

Arbetsgivarens referensnummer: A797786

Upplysningar lämnas av:

Bengt-Olov Södergren
Skolchef
Telefon: 0381-36301
E-post: bengt-olov.sodergren@ eksjo.se

Facklig(a) företrädare
Lärarförbundet
Telefon: 0381-36050

Linus Törngren
Lärarnas Riksförbund
E-post: linus.torngren@eksjo.se

Tillbaka