Boendesamordnare till Öppenvård Vuxen boendestöd

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta med att hjälpa och ge stöd till människor i utanförskap? Hos oss får du arbeta med det viktigaste och hjälpa människor finna sin väg in i samhället igen. Tillsammans hjälper vi till att bygga ett hållbart samhälle. Vill du bli en av oss?

Bostadsstöd inom Öppenvård Vuxen är ett team som består av fem olika arbetsgrupper som erbjuder stöd, hjälp och boenden för människor med olika behov p.g.a. missbruk eller andra sociala svårigheter. Nu söker vi en ny kollega till gruppen Bostad Först. På Bostad Först arbetar vi för att minska antalet hemlösa genom att hjälpa till att få boende och ge stöd på vägen till att få egen lägenhet.

Öppenvård vuxen ingår i Individ och familjeförvaltningen. Läs gärna mer om vår förvaltning på https://www.vasteras.se/kommun-och-politik/kommunens-organisation/forvaltningar/individ--och-familjeforvaltningen.html

Arbetsuppgifter

Som boendesamordnare på Bostad Först erbjuder du en plattform i form av boende som ett första steg i att skapa förutsättningar till förändring på andra livsområden. Till oss kommer klienter utifrån biståndsbeslut och vi arbetar långsiktigt med våra klienter. Vårt främsta uppdrag är att ge tak över huvudet därefter ge stöd utifrån klientens motivation och önskemål. Det kan exempelvis handla om att följa med i kontakt med myndigheter, ge stöd i att hantera vardagsekonomin, hjälpa klienten i sociala kontakter, vara stöd i att ta steget mot ett drogfritt liv, att hitta en utbildning eller ett sammanhang för individen att finnas i.

Ibland kan förskjuten arbetstid förekomma i denna tjänst.

Kvalifikationer

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av arbete med målgruppen (drog- och missbruksproblematik/utanförskap). Du har högskoleutbildning, exempelvis socionom eller beteendevetare, alternativt annan relevant utbildning inom området. Det är ett stort plus om du har utbildning i motiverande samtal (MI), KBT/psykoterapi steg 1 eller utbildning i systemteori, lösningsfokuserat arbetssätt eller annan utbildning som kan vara relevant i behandlingsarbete. Vi vill att du som söker har någon form av erfarenhet av att arbeta med målgruppen, gärna genom arbete inom myndighetsutövning. Det är positivt om du har erfarenhet av att arbeta med Motiverande samtal (MI).

Vi tror att du är en person som är stabil och trygg i dig själv. För att lyckas i rollen är det viktigt att du trivs att självständigt driva ditt arbete framåt och att du har uthålligheten som krävs för behandlingsarbeten som sträcker sig över lång tid. Du är en person som kan se helheten kring klienterna och du kan skapa relationer med dem du möter och kan sätta dig in i deras perspektiv. Inom Boendestöd stöttar grupperna varandra, därför är det viktigt att du som söker ser samarbete som en självklarhet. I rollen kommer du även ha stora kontaktytor i form av klienter och aktörer som du samverkar med, därför vill vi att du som söker är tydlig i din kommunikation och säkerställer att ditt budskap når fram.

Som boendesamordnare kommer du åka på hembesök och andra resor i tjänsten, därför vill vi att du som söker har B-körkort.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-11

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00277

Kontakt

Enhetschef Marita Sivén Telefon: 021 - 39 12 05

HR-konsult Jennie Sjöström Telefon: 021-39 21 30

SSR Kristiina Koistiila Telefon: 021- 39 83 77

Vision Elin Piispanen Telefon: 021-39 15 88

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.


Västerås stad på LinkedIn – följ oss där!