Vill du bli en av Sveriges vassaste Java-utvecklare?

Jordbruksverkets IT driver en rad utmanande och intressanta projekt - Vi hoppas att Du tillsammans med ytterligare fem till nio personer vill anta utmaningen att gå vårt femte traineeprogram för att bli en av våra framtida Java-programmerare!

Jordbruksverkets IT är en stor arbetsplats, här arbetar drygt 200 anställda och konsulter tillsammans i hela systemutvecklings- och driftprocessen, från projektledare till programmerare och infrastrukturtekniker. Vi ligger i framkant när det gäller ny teknik och lägger stor vikt vid programmering, infrastruktur, arkitektur och metoder. Vi har ett teambaserat arbetssätt och vi jobbar agilt enligt scrum och ITIL.

Om Jordbruksverket
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet.
Vi är 1400 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping.

Arbetsuppgifter

Som trainee hos oss får du möjlighet att göra karriär både på djupet och bredden! Du får möjlighet att medverka i arbetet på alla våra enheter. Våra duktiga och engagerade medarbetare håller seminarium, utbildningar och workshops som ger dig en stabil grund för fortsatt avancemang!

Vårt traineeprogram pågår under nio månader. Under de sex första månaderna varvas lärarledd utbildning med självstudier och praktik på IT-avdelningen. De tre sista månaderna ägnas åt verksamhetsförlagd praktik och fördjupningsarbete.

Efter genomfört traineeprogram är målet att du fått både praktiska och teoretiska IT-kunskaper och lärt dig arbeta enligt våra metoder, vår arkitektur och vårt arbetssätt, samtidigt som du erhållit en bred kunskap om vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom IT som är högst tre år gammal, exempelvis inom systemvetenskap, systemutveckling eller systemarkitektur. Du ser en framtid som programmerare inom Java och Java Script och har intresse för systemdesign och arkitektur.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas krävs att du har ett intresse för IT med ett stort engagemang i det du gör. Du tar initiativ, är kommunikativ och driver såväl vår som din egen utveckling och vill arbeta för långsiktiga förbättringar i vår organisation. Du är en lagspelare som gillar att samarbeta och bidra till teamets framsteg och leveranser. Eftersom vi samarbetar nära med verksamheten är det viktigt att både förstå och kunna uttrycka sig på svenska.

Vår förhoppning är att du ska få en ansvarsfull och viktig roll i vår framtida organisation. Du blir en del av en helhet. Rollen erbjuder dig chans till vidareutveckling tillsammans med kompetenta och erfarna kollegor i en stimulerande miljö.

Läs mer om Traineeprogrammet och Jordbruksverkets IT här: http://www.jordbruksverket.se/trainee

Läs de nuvarande Traineernas blogg om sin vardag som Trainee här: http://www.traineebloggen.se/index.php/category/jordbruksverket/

Nyfiken? Missa inte vår informationskväll på Jordbruksverkets huvudkontor i Jönköping den 15 mars, där du får veta mer om traineeprogrammet och Jordbruksverkets IT. Anmäl dig via traineemingel@jordbruksverket.se.

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid. Visstidsanställning 9 månader
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde: 2018-09-03
Antal platser: 6-10

Kontaktpersoner

Annethe Worméus, Projektledare
Telefon 036-155898
E-post annethe.wormeus@ jordbruksverket.se

Anna Carlsson, Koordinator
Telefon 036-156452
E-post anna.carlsson@ jordbruksverket.se

Martina Karlbom, ST
Telefon 036-15 60 42

Åse-Marie Josefsson, SACO
Telefon 036-15 58 66

Ansökan

Sista ansökningsdag 2018-04-30

Arbetsgivarens referensnummer 2.4.6-02871/2018

OBS Förlängd ansökningstid till 30/4 2018.

Placeringsort är Jönköping.

Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.
Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen.

Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Sök jobbet här >>