Projektledare med intresse för den offentliga måltiden

Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping.

Jordbruksverket söker nu en projektledare till kansliet för det nationella Landsbygdsnätverket.

Arbetsuppgifter

På Jordbruksverket finns ett kansli för det nationella Landsbygdsnätverket. Nätverket består av intresseorganisationer, lokala utvecklingsgrupper och myndigheter med intresse för landsbygdens utveckling. Inom ramen för Landsbygdsnätverket startas nu projektet MatTanken som kommer att genomföras 2017-2020. Projektets syfte är att alla matgäster inom offentlig verksamhet i Sverige ska erbjudas bästa möjliga måltider oavsett bostadsort och ålder. Det som tillhandahålls inom de offentliga måltiderna ska vara av bra kvalitet samt bidra till en miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar utveckling. Projektet ska även medverka till att det till konsumenter via de offentliga måltiderna sprids kunskap och medvetenhet om matkvalitet, hållbar livsmedelskonsumtion och -produktion.

Huvudaktiviteten inom projektet är att bygga upp en digital mötesplats där goda exempel och kontaktuppgifter samlas för att möjliggöra spridning och erfarenhetsutbyte. Det ska också ordnas regionala nätverksträffar och ett årligt nationellt möte för olika aktörer som arbetar med offentliga måltider. Vidare ska nationella kartläggningar via enkäter göras.

Du kommer att ha ansvar för att genomföra projektet enligt beslutad projektplan och budget. Du rapporterar till projektets styrgrupp samt vid behov till Landsbygdsnätverkets styrgrupp. Projektet genomförs tillsammans med en kommunikatör och en konsumentexpert som också kommer att ingå i projektet. Projektets genomförande innebär mycket kontakt och koordination med övriga medlemmar inom Landsbygdsnätverket såsom intresseorganisationer och berörda myndigheter.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid din personliga förmåga att driva och leda projekt. Du har tidigare erfarenhet från projektledning eller motsvarande. Du är självgående och handlingskraftig, men också bra på att samverka med andra och koordinera.

Du ska ha god kunskap om och erfarenhet av kommunikationsarbete och ha god förmåga att nå ut med budskap, muntligt och skriftligt.

Du ska ha god kunskap om offentliga måltider och hur den offentliga sektorn fungerar både i mindre och i större kommuner, gärna via flerårig erfarenhet från arbete inom området. Vi sätter värde på att du har ett nätverk av olika aktörer som på olika sätt arbetar med offentliga måltider.

Din formella utbildning är på högskolenivå och du behärskar engelska väl i tal och skrift.

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid. Allmän visstid 2 år, 70 %
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Andreas Mattisson, Enhetschef
Mobil 070-570 12 83
Telefon 036-15 51 98

Nils Lagerroth, Samordnare
Mobil 070-360 22 34
Telefon 036-15 62 15

Eva Kjell , SACO
Telefon 036-15 58 38

Carina Karlsson, ST
Telefon 036-15 59 82
E-post carina.karlsson@ jordbruksverket.se

Ansökan

Sista ansökningsdag 2017-08-16

Arbetsgivarens referensnummer 2.4.6-12214/17

Placeringsort är Jönköping men möjlighet till arbete på distans finns i viss mån.
Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda.

Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.
Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen.

Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Sök jobbet här >>