Enheten för vuxna i Mölndal söker socialsekreterare

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.

Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.” Mölndals stad har drygt 4 600 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 63 340 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden. Vill du vara med?

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen handlägger delar av socialtjänstens verksamheter och är organiserad i två verksamhetsområden: IFO och AFE. Till förvaltningen hör även en administrativ stab. Förvaltningen har under flera år arbetat för mindre enheter och ansvarsområden med förutsättningar för ett nära ledarskap.

Arbetsuppgifter:

Enheten för vuxna söker en socialsekreterare med erfarenhet av att arbeta med personer med missbruk och beroende problematik. Önskvärt är också att du har erfarenhet av att utreda skyddsbehovet hos personer utsatta för våld i nära relation då enheten ansvarar för att ta ställning till behov av akut skyddat boende. Som socialsekreterare på Enheten för vuxna arbetar du med att utreda ansökningar och anmälningar som rör missbruk/beroende och samsjuklighet. Arbetet sker utifrån Socialtjänstlagen (SoL) och LVM. Du handlägger och följer upp bistånd i form av institutionsvård, öppenvård, sociala boenden och skyddade boenden. I ditt uppdrag ingår även stöd- och motivationsarbete. Enheten har egen mottagningsfunktion som bemannas av socialsekreterarna på enheten.

Enheten består av 9 socialsekreterare, 1 kurator, 1 psykiatrisjuksköterska samt enhetschef. Kuratorn och psykiatrisjuksköterskan arbetar hälften av sin tid på Rådgivningsbyrån som är kommunens samtalsstöd och behandling för personer med missbruksproblematik. Resterande tid arbetar de på Brofästet som är en samverkansmottagning med sjukvården för personer med missbruk/beroende av alkohol, narkotika eller läkemedel i kombination med psykiska besvär.

Enheten för vuxna ingår i Verksamhetsområde IFO Barn, Familj, Vuxen och där finns kollegor som arbetar med barn, unga och dess familjer.
Arbetet kräver mycket samverkan både internt och externt. I ärendena med missbruk sker nära samarbete med våra boenden i kommunen, vårt nystartade samsjuklighetsteam och i ärenden med våld i nära relation finns ett nära samarbete med socialsekreterare som arbetar med personer utsatta för våld. Vi söker en engagerad socialsekreterare med intresse och med erfarenhet av målgruppen och myndighetsutövning.

Vi erbjuder ett spännande och varierande arbete, en positiv arbetsgrupp med ett gott arbetsklimat. Alla socialsekreterare erbjuds extern processhandledning och friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer:

Du som söker ska ha socionomexamen och minst 3 års erfarenhet av att arbeta med målgruppen och av myndighetsutövning. Vi ser gärna att du har utbildning i ASI, MI och FREDA. Förmågan att uttrycka sig i tal och skrift är av stor vikt då stor del av arbetet består av dokumentations- och utredningsarbete. Det krävs att du är flexibel, välstrukturerad samt kan arbeta självständigt samtidigt är positiv till teamarbete.

Körkort är önskvärt och datorvana är ett krav, därutöver kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2019-05-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-01
Referensnummer: A849002

Upplysningar lämnas av:

Charlotta Ling
Enhetschef
Telefon: 031-315 10 65

Fackliga företrädare:

Maka Achalbedachvili
Facklig Företrädare Vision
Mobiltelefon: 0768-76 39 13

Åsa Kramér
Facklig Företrädare SACO
Telefon: 031-315 14 36

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster