<<Tillbaka

Produktägare Smarta staden - IoTDu vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stad ligger långt framme inom innovation och samhällsutveckling. Staden har ett starkt driv och jobbar mot visionen Helsingborg 2035. Inom vissa delar är Helsingborg redan ledande i Sverige, vilket bland annat premierats med utmärkelser som Årets Employer Branding-kommun, Årets IT-kommun 2015, Sveriges bästa kommunwebb, Årets tillväxtkommun och 2017 fick vi priset som Sveriges Kvalitetskommun vilket ges till den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsgivarpolitik och samhällsbyggande samt leverera tjänster med hög kvalitet. Nu ska vi ta avstamp för nästa steg i att vara ledande i att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter, som är ett av stadens huvudmål, och vill bygga framtidens digitaliseringsavdelning. Kanske kan vi vinna årets digitaliseringskommun 2019?

Digitaliseringsavdelningen har fått ett nytt och större uppdrag. Förutom att säkerställa en kvalitativ grundleverans av IT miljö för 35 000 användare, ska vi bli verksamheternas och bolagens bästa partner i digitaliseringsarbete. Vi ska kunna ligga steget före i att utveckla digitaliseringsmöjligheter och på så vis underlätta för staden att snabbare komma ut med innovation och nya digitala tjänster. Digitaliseringsavdelningen består av sex enheter; Supportcenter, Systemtjänst, Kommunikationstjänst, Kund och kvalitet, Webbutveckling och Digital utveckling.

Du kommer att tillhöra en enheten Kommunikationstjänst. Kommunikationstjänsts 6 stycken medarbetare arbetar med system eller infrastruktur såsom, fiber, wifi, telefoni, MDM, utskriftslösningar, skärmar och mötesrumsteknik.

Arbetsuppgifter

Som Produktägare för IoT vill vi att du ser till att Helsingborg blir en ännu mer uppkopplad Stad. Med hjälp av IoT, sensorer, Wifi och 5G så kan vi få tillgång till data som bränsle till den Smarta staden. Du kommer att skapa en översikt över vilka IoT projekt som pågår i staden och vara sammankallande för ett IoT nätverk. Du är delaktig i projekt som rör den Smarta staden och du kommer även att ta en ledande roll i några projekt. För att lyckas med ditt uppdrag arbetar du i nära samarbete med övriga enheter, förvaltningar, högskolor och bolag för att utveckla samarbeten, arbetsmetoder och ramverk. Du drivs av att inspirera andra genom aktiv omvärldsbevakning och presentationer av framgångar.
Du kommer i nära samarbete med avdelningens produktägare för öppen data och Stadsbyggnadsförvaltningen produktägare för IoT skapa den struktur i Staden som krävs för att Helsingborg ska vara en av Europas mest innovativa städer 2022. Du kommer också jobba med testbäddsprojekt och aktiviteter kopplat till stadens gemensamma innovations- och utvecklingsplats Hbg Works.

Kvalifikationer

Du är van vid att arbeta självständigt med kundkontakter och i olika typer av projekt. Som person är du pådrivande och vill se resultat. Du är ansvarstagande, flexibel, kreativ, noggrann och drivs av att lära dig och andra nytt. Du trivs med att träffa nya människor och ha förmågan att entusiasmera och knyta kontakter. Du är kommunikativ och samarbetsorienterad men du kan också få saker att hända på egen hand.

Du har/är:
- full med energi för att driva utveckling.
- du brinner för IoT och den digitalt Smarta staden och ser utvecklingspotentialen inom detta område.
- förmåga att kombinera din tekniska kompetens med helhet och paraplyseende.
- gillar att se dina strategiska val bli till verklighet.
- högskolebaserad IT-utbildning eller motsvarande, alternativt en lång och gedigen erfarenhet som kan anses resultera i liknande kompetens.
- tävlingsanda som skapar viljan att aldrig bli helt nöjd utan ständigt söker efter förbättringar. Givetvis behöver vi stanna upp då och då och bita i guldmedaljen.
- arbetat några år som produktägare eller haft ett liknande ansvar.
- hanterar engelska väl både i tal och skrift. Många av våra samarbeten sker med kollegor från städer i övriga Europa.
- Ett lugnt och systematiskt arbetssätt, du är drivande och har förmåga att arbeta självständigt.
- Du är positiv, öppen och delar med dig av dina kunskaper och idéer till dina kollegor och medarbetare.Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Upplysningar

Jerker Olsson
Enhetschef
042-105869

Fackliga representanter:

Cecilia Holm
SACO
042 - 10 53 45

Robert Lexeklint
Vision
042-10 51 95

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C24803
Sista ansökningsdatum: 2019-02-13


Sök jobbet här

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.