Miljöinspektör med inriktning enskilda avlopp, Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun är en av kommunerna i Göteborgsregionen, gynnsamt belägen längs Göta älv med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Du tar dig snabbt och säkert med tåg eller på motorväg mellan orterna. De goda kommunikationerna ger oss möjligheten att fortsätta växa och utvecklas.

I kommunen arbetar drygt 1500 medarbetare med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra nästan 14 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Som arbetsgivare värnar vi om alla våra medarbetare och erbjuder därför kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, semesterdagsväxling, bidrag till studielitteratur, möjlighet till privatbilleasing och mycket annat. Hos oss finns närhet till de du samarbetar med och tack vare vår storlek har du goda möjligheter att påverka och utveckla våra verksamheter.


Lilla Edet har en gemensam miljö- och byggnämnd samt en miljöenhet och en bygglovsenhet för all myndighetsutövning inom dessa områden. På miljöenheten är vi sex engagerade personer som arbetar med prövning och tillsyn enligt miljörelaterad lagstiftning. Dessutom arbetar vi med naturvård och miljöövervakning.

Arbetsuppgifter:

Tjänsten kommer huvudsakligen att vara inriktad mot tillsyn och prövning av enskilda avlopp men även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella. Du kommer att inventera enskilda avloppsanläggningar inom kommunen. Avloppsanläggningar som är gamla eller inte fungerar bidrar till övergödningen av våra sjöar, vattendrag och kustvatten. De är också en källa till spridning av bakterier och miljöfarliga ämnen.

Inventeringen innebär att du dokumenterar avloppens status och eventuella brister. I arbetsuppgifterna ingår även att ge råd och informera om enskilda avlopp och deras effekter på miljön, liksom att vid behov besluta om förelägganden och förbud. Handläggning av inkommande tillstånds- och anmälningsärenden gällande enskilda avlopp ingår också som en viktig del av tjänsten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som går eller har fullgjort en lämplig högskole- eller universitetsutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Du har goda kunskaper om miljölagstiftningen och en förståelse för vad myndighetsutövning innebär. Erfarenhet av arbete med tillsyn och prövning som miljöinspektör är meriterande, särskilt inom aktuellt område.

Arbetet kräver B-körkort där vi använder kommunens poolbilar för våra tjänsteärenden.

Du kommer att ha många kontakter med allmänheten. Vi vill därför att du är utåtriktad och positiv samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har förmågan att skapa ömsesidigt förtroende och respekt i mötet med våra verksamhetsutövare och kommuninvånare.

Du är van att ta eget ansvar och arbeta självständigt. Det är viktigt att du är serviceinriktad med ett strukturerat arbetssätt. Du är trygg i dig själv och litar på din förmåga att ta beslut.

På enheten har vi nyligen fastställt en gemensam värdegrund och vi tror att humor är en stor tillgång för att vi ska trivas på jobbet.

Som medarbetare i en liten enhet är du en viktig del av dina kollegors arbetsmiljö, därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.


Vi avböjer alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100 %,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse med hänsyn till eventuella uppsägningstider

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-04
Referensnummer: A840885

Andra uppgifter:

För att vi på Lilla Edets kommun ska kunna leverera en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess ber vi dig skicka in din ansökan digitalt där vi ser fram emot att få ta del av ditt personliga brev med bifogat CV.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Visma Recruit, som du kommer åt direkt i annonsen genom att klicka på ansök.

Vill du veta mer om oss? Gå gärna in på lillaedet.se för att läsa mer om hur det är att arbeta inom vår kommun!

Upplysningar lämnas av:

Kristian Nordström
Miljöchef
Telefon: 0520-65 96 71
E-post: kristian.nordstrom@ lillaedet.se

Isabell Vesterberg
Miljöinspektör
Telefon: 0520-659662
E-post: isabell.vesterberg@ lillaedet.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster