Ett inspirerande barnavårdsarbete - Utredare i Alingsås!

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Utredningsenheten består av 20 engagerade medarbetare som arbetar i vackra nyrenoverade lokaler med gammal charm i centrala Alingsås. Lokalerna är indelade i en besöksarena med anpassade besöksrum samt en kontorsarena där vi har egna kontorsrum. Vi får kontinuerligt höga betyg i trivsel och vi arbetar aktivt med arbetsmiljö, medarbetarnas delaktighet och kompetensutveckling.

I Alingsås kommun har du genom ett lokalt avtal, möjlighet till ytterligare 5-6 semesterdagar genom att byta ut semesterdagsersättning mot ledig tid. Som anställd har du också tillgång till träningsanläggning i anslutning till socialkontoret till ett kraftigt subventionerat pris utöver friskvårdsbidraget.

Arbetsuppgifter:

Vår målgrupp omfattar barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år samt deras föräldrar. Som socialsekreterare på enheten arbetar du i team med ta emot anmälningar, göra förhandsbedömningar, fatta beslut samt bedriva ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete enligt Socialtjänstlagen (SOL) och Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Du arbetar självständigt men också i samverkan med kollegor och samverkanspartners, med barnets bästa och brukaren i fokus.

På enheten finns en närvarande och stödjande arbetsledning i form av enhetschef och två förste socialsekreterare. Vi arbetar med medhandläggarskap men har även en seniorhandläggare på enheten som mentor och medhandläggare i komplexare uppdrag. Metodhandledning sker såväl i grupp som individuellt och anpassas efter varje socialsekreterares behov. Grupperna har även processhandledning. För att stödja och underlätta arbetet ytterligare har enheten socialadministratörer som administrativ resurs.

Vi strävar efter att vara en socialtjänst i framkant, där vi arbetar processinriktat istället för i stuprör. Vi arbetar lean-inspirerat och med ständiga förbättringar, vilket skapar effektiva flöden och processer i syfte att öka kvalitet och rättssäkerhet men också för att ge mer tid för samtal och möten med dem vi är till för. Vi implementerar Signs of Safety/Samarbete för trygghet i vårt arbetssätt och strävar efter att bedriva ett systemiskt och lösningsfokuserat barnskyddsarbete. Vi är utvalda av Göteborgs Universitet till att delta i forskningsprojektet iRisk. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling genom bl.a. en bra introduktion och ett fortbildningsprogram som heter "Yrkesresan". En dag per månad finns det möjlighet till att arbeta hemifrån.

Vi erbjuder utveckling, stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter samt engagerade, erfarna och trevliga kollegor. Hos oss ges Du möjligheten att arbeta kreativt, insiktsfullt samt inspirerat!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en socionomexamen samt erfarenhet av att ha arbetat inom den sociala barnavården. Du ska vara ansvarstagande med ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du bidrar till det goda arbetsklimatet i gruppen. Du är trygg i din arbetsroll och kan arbeta självständigt men ser också vikten av samarbete för barnets bästa.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och deras familjer inom socialtjänst liksom att du arbetat med BBiC och Signs of Safety/Samarbete för trygghet. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och tycker om att skriva.

Viktigt för oss är; brukarfokus, respekt, professionalitet samt ansvar och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-17
Referensnummer: A846067

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Upplysningar lämnas av:

Anna Tell
Enhetschef
Telefon: 0322-61 67 41
E-post: anna.tell@alingsas.se

Camilla Björkman
1:e Socialsekreterare
Telefon: 0322-61 67 25
E-post: camilla.bjorkman@ alingsas.se

Fackliga företrädare:

Carina Andreasson
Socialadministratör
Telefon: 0733-47 93 64
E-post: carina.1.andreasson@ alingsas.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster