Familjehemssekreterare/ Kontaktfamiljssekreterare till verksamheten för Barn och Familj

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Är du en socionom med ett stort intresse och engagemang för barn och familjer? Vill du ingå i ett team i familjehemsenheten där man arbetar med att hitta och att stötta resurspersoner som kan vara ett stöd för barn och ungdomar i behov av stöd.

Vi erbjuder ett meningsfullt, spännande och varierande arbete i en liten kommun med korta beslutsvägar. Kommunens organisation möjliggör ett gott och nära samarbete med övriga enheter inom såväl IFO som andra verksamheter. Härryda kommun har som målsättning att ge medarbetarna goda förutsättningar att bedriva ett socialt arbete med god kvalitet och rimlig arbetsbelastning.

Familjehemsenheten i Härryda kommun har sina lokaler i centrala Mölnlycke. Gruppen består av fyra familjehemssekreterare och fyra barnsekreterare samt två socialsekreterare som arbetar med kontaktbistånd. I enheten ingår också familjerätt och stöd vid umgängen. För gruppens arbetsledning i vardagen ansvarar en metodhandledare. Förutom ett nära arbetsledarstöd får all personal regelbunden extern handledning samt möjlighet till fortbildning. Ett aktivt hälsofrämjande arbete pågår på enheten och drivs främst av enhetens hälsoinspiratörer. Härryda kommuner erbjuder dig förmåner såsom: friskvårdsbidrag, gratisstöd via Falck Healthcare, förmånliga västtrafikkort.

Till centralorten Mölnlycke är det 10 minuters bilfärd alt. 15 minuters bussfärd från centrala Göteborg. Busshållplatsen ligger i anslutning till kommunhuset och det finns flera möjligheter till gratis parkering.

Arbetsuppgifter:

I arbetsuppgifterna ingår att rekrytera och utreda familjehem/ kontaktfamiljer/kontaktpersoner. Du kommer ansvara för utbildning, stöd och handledning till familjerna/personerna samt avtal och ersättningar. I arbetet ingår att göra bedömningar av lämplighet och förmåga hos familjerna och att medverka i matchningen av valet av familj för barn som är aktuella för placering eller bistånd. Arbetet innebär ett nära samarbete med kollegor och arbetsledare.

Kvalifikationer:

Du som söker ska ha socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och ha erfarenhet av socialt arbete med barn och familjer.
Tidigare erfarenhet av familjehemsarbete och adekvat vidareutbildning, t.ex. familjehemsintervju enligt Kälvesten, är meriterande.

Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god förmåga till samarbete med andra och din vilja att bidra till ett positivt arbetsklimat.
Du ska ha ett öppet och förtroendeskapande förhållningssätt och vara trygg i din yrkesroll.
Du behöver kunna vara aktiv med att bidra i vårt arbete att förbättra rutiner och metoder för en familjehemsvård/kontaktvård med god kvalitet.
Arbetet innebär resor varför B-körkort är ett krav.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillsättning snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-21
Referensnummer: A849589

Andra uppgifter:

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Anette Berglund
Enhetschef
Telefon: 031-724 82 77
E-post: anette.berglund@ harryda.se

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter
når du via kommunens växel
Telefon: 031-724 61 00 (vxl)

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster