Förskollärare till Hästhagen/ Uddareds förskolor

Tillbaka

Hästhagen-Uddareds förskolor består av våra fyra förskolor, Smörblomman, Hästhagen, Blåsippan och Vitsippan, dessa är vackert belägna mellan Göteborg och Alingsås. Närområdet Floda bjuder på närhet till sjön Sävelången och är omgiven av skog och grönområden. Till Floda tar man sig enkelt med tåg, buss eller bil.
Hos oss arbetar du i team med stort engagemang för barns utveckling och lärande. På våra förskolor arbetar vi utifrån ett inkluderande förhållningssätt, där barns inflytande och delaktighet är centralt. Vår vision utgår från våra ställningstaganden om Välkomnandets pedagogik, Människosyn och kunskapssyn:

”Hos oss välkomnas du av barn och pedagoger som är stolta över sitt arbete och sin förskola. Du möter lärmiljöer och förhållningssätt som berättar om framtidstro, förundran och glädjen i att tillsammans erövra kunskap.”

I ett pågående arbete för att vidareutvecklas inom pedagogisk dokumentation ingår vår enhet i ett nätverk med Gunilla Dahlberg. Vi använder aktionsforskning som utvecklingsredskap för att systematiskt se och skapa möjligheter för barns lärande. Till vår hjälp i aktionsforskningen har vi handledare inom enheten som stöttar arbetslagen i utvecklingsarbetet. Vår organisation bygger på en struktur för att systematiskt lära och reflektera tillsammans med kollegor, både i utvidgade arbetslag men även kollegialt på våra pedagogiska caféer. I januari 2018 startade barn och pedagoger med stöd av vår ateljerista Linda Linder, ett återbrukscenter som vi kallar Tredje rummet- Mötesplats för hållbar utveckling. Vi har gjort arbetet med Tredje rummet från grunden då pedagoger och flera barngrupper har medverkat i den fysiska uppbyggnaden. Här får barn och pedagoger möjlighet att utforska och arbeta med ofärdigt och okodat material.

För mer information: https://youtu.be/_0woSBSak_I

Arbetsuppgifter:

Tar du barnets perspektiv och har deras bästa för ögonen? Vill du vara en medskapare av kunskap? Ser och tar du tillvara på möjligheterna i stort och i smått? Har du god kunskap om aktuella styrdokument? Sätter din egen utveckling som pedagog tydliga spår i barnens lärande och utveckling? Då ska du söka dig till vår enhet. I vårt arbete är glädje, ett öppet sinne och professionalism ledord

Kvalifikationer:

Ingen erfarenhet krävs, förskollärarexamen är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Interjuver kommer ske löpande med tillträde i augusti 2019 eller enligt överenskommelse.


Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka
3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2019-08-05
Antal platser: 2 tillträde efter överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: A852789

Upplysningar lämnas av:

Karin Widegren
Förskolechef
Mobiltelefon: 0722-091528
Telefon: 0302-521918
E-post: karin.widegren@lerum.se

Sarah Reynolds
Förskolechef
Mobiltelefon: 073-684 10 18
Telefon: 0302 52 18 99
E-post: sara.reynolds@lerum.se

Facklig(a) företrädare
Charlotte Sandqvist
Förskollärare
Telefon: 0302 52 18 50
E-post: charlotte.sandqvist@ lerum.se

Tillbaka