Tingsryds kommun söker säkerhetssamordnare

Tillbaka

Tingsryds kommun har som uppdrag att skapa en bra vardag för kommunens invånare, besökare och företagare. Vi som arbetar inom kommunen gör skillnad och påverkar människors vardag. Vi ansvarar för att barn lär sig läsa och skriva och att människor får en god och trygg omsorg. Vi arbetar också med att skapa förutsättningar för att det byggs hus, att vi har bra vägar, rent vatten och en fin miljö. Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb.

Vi på Tingsryds kommun strävar efter att ha medarbetare som trivs och utvecklas i sitt arbete. Vi är en mindre kommun med korta beslutsvägar med större möjlighet för medarbetarna att påverka sin arbetssituation.

Vill du ha ett jobb där du är med och utvecklar vår kommun tillsammans med oss?

Arbetsuppgifter:

Rollen som säkerhetssamordnare har de senaste åren blivit alltmer betydelsefull och central i vår kommuns verksamhet, beroende av ett skärpt säkerhetsläge och ökad polarisering.

Som säkerhetssamordnare arbetar du med kommunens övergripande krisberedskapsplanering och riskhantering, med syftet att kommunen ska ha en väl fungerande krisorganisation. Du stödjer kommunledningen och kommunens förvaltningar i deras arbete med risk- och sårbarhetsanalyser och krisövningar samt är ansvarig för planering och uppföljning av kommunens samlade säkerhetsarbete.

Arbetet med säkerhetsskydd och civilt försvar ingår också i rollen.
Utöver detta samordnar du också kommunens arbete med informationssäkerhet, personsäkerhetsfrågor, intern kontroll och brottsförebyggande rådet, BRÅ.

Du är aktiv i samverkan med länsstyrelse, polis och frivilligorganisationer m.fl.
Tjänsten är placerad på kommunledningsförvaltningens kansliavdelning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en akademisk examen inom säkerhetsområdet med inriktning säkerhet, risk-och krishantering och projektledning eller annan utbildning och erfarenhet som kan bedömas likvärdig.

Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom säkerhetsarbetet på såväl strategisk som operativ nivå. Det är positivt om du har erfarenhet av att arbeta i, eller nära en kommunal organisation.

Som person är du drivande, resultatinriktad, och har ett strukturerat och praktiskt arbetssätt. Du har en förmåga att skapa goda arbetsrelationer och att samverka med andra. Du arbetar väl även i pressade situationer och är en god pedagog. Du behöver även ha en förmåga att vara kritiskt granskande och kan arbeta utifrån ett helhetsperspektiv.

B-körkort är ett krav. Att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift ser vi som en självklarhet.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass kommer registerkontroll att utföras vid en eventuell anställning samt särskild säkerhetsskyddsintervju. Anställningen förutsätter att du är godkänd vid registerkontrollen.
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Tingsryds kommun arbetar aktivt för en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald i verksamheten. Vi förespråkar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Önskvärt 1 oktober 2019.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-06-12

Arbetsgivarens referensnummer: A880387

Upplysningar lämnas av:

Jörgen Wijk
Kanslichef
Telefon: 0477-44114
E-post: jorgen.wijk@tingsryd.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare
Sökes via kommunens medborgarkontor
Telefon: 0477-441 00

Tillbaka