Systemtekniker serverplattform

Intraservice är Göteborgs Stads interna serviceorganisation. Vi är cirka 600 anställda, och är inne på en spännande resa med nya uppdrag och ansvarsområden, vilket gör att vi behöver fler kompetenta och engagerade kollegor.
Vår uppgift är att göra det enklare att arbeta i Göteborgs Stads olika verksamheter inom exempelvis, IT, välfärd, utbildning och HR. Från årsskiftet har förvaltningen också ansvar att driva Göteborgs Stads övergripande digitaliseringsarbete. Lär mer om oss på http://www.goteborg.se/intraservice

Arbetsuppgifter:

Inom verksamhetsområdet IT finns ca 130 medarbetare som ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av Göteborg stads centrala IT miljö. Intraservice ansvarar för en av Sveriges största och modernaste Datacentermiljö som rymmer stadens gemensamma IT-resurser. Miljön består av drygt 1000 servrar och har en lagringskapacitet på 450TB.

Vi söker nu 2 personer till teamet serverplattform inom enheten Applikation- och integrationsplattform.
Arbetsuppgifterna är inriktade mot drift och teknisk systemförvaltning av våra kommungemensamma system inom till exempel välfärdsområdet, men även kundspecifika system så som lås- och passersystem.
Arbetet innebär installationer och anpassningar av servrar och applikationer efter olika behov. Du kommer också arbeta med larm, felsökning samt att åtgärda driftproblem. En stor del av arbetet handlar om att ha kontakt med kunder, externa leverantörer och andra enheter inom Intraservice när det gäller felsökning, uppgraderingar och nyinstallationer.

Teamet serverplattform består av ca 11 personer. Ansvaret omfattar drift och förvaltning av ca 270 windows- och linuxservrar, samt drygt 1300 databaser i ett Microsoft SQL server databashotell och drygt 70 oracledatabaser i en Oraclemiljö.

Tjänsten innebär arbete under servicefönster och eventuell beredskap.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med gymnasiekompetens och någon eftergymnasial utbildning inom IT-området. Du har erfarenhet av IT-drift och en utpräglad känsla för det!

Det är meriterande om du har erfarenhet inom flera av nedanstående områden:
• Kompetens och erfarenhet av arbete med operativ drift
• Kunskap om relationsdatabaser, (Microsoft SQL Server och Oracle databaser).
• Kompetens om Windows Server och IIS
• Vana av att arbeta i ett ärendehanteringssystem

Utöver den tekniska kompetensen lägger vi stor vikt vid dina färdigheter och personliga egenskaper. Vi söker dig med ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Du har ett positivt och serviceinriktat förhållningssätt. Du är en drivande och målinriktad person som tar initiativ och genomför arbetet utifrån målet. För att lyckas med uppdraget har du ett starkt samarbetsfokus och god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt: vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.
På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete. Vi erbjuder dig flexibel arbetstid för att du ska kunna få balans mellan arbete och privatliv. Intraservice har ett aktivt hälsoarbete och du erbjuds olika friskvårdsförmåner. Vi är en miljödiplomerad arbetsplats.
Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Antal tjänster: 2

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-16
Referensnummer: A838166

Andra uppgifter:

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Peter Tollesson
Enhetschef
Telefon: 031-367 84 80

Fackliga företrädare:

Katrin Pålsson
Saco
Telefon: 031-367 81 65

Markus Leonsson
Vision
Telefon: 031-367 83 02

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster