Hej biståndshandläggare inom ordinärt boende!

Publiceringsdatum: 2019-01-17

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Malmö behöver dig!
Nu söker vi semestervikarierande biståndshandläggare till hälsa, vård och omsorg sommaren 2019.
Inom enhet ordinärt boende ansvarar du för handläggning av ärenden enligt gällande lagstiftning. Enheten omfattar ca 55 biståndshandläggare som arbetar datumindelat Du utreder, beslutar och följer upp det individuella ärendet för brukare som bor i ordinärt boende. Du har tillgång till ärendehandledningen genom vår utvecklingssekreterare som finns på plats för att bistå och vägleda i ärendehandläggning. Varje morgon inleds med ett gemensamt möte där alla biståndshandläggare träffar sin närmaste chef. I dina arbetsuppgifter ingår även att tillsammans med kollegor jobba med ständiga förbättringar för att kvalitetsutveckla verksamheten.
Du kan erbjudas möjlighet att börja arbeta som timvikarie under våren. Vi erbjuder individuell introduktion med mentorskap
Vi sitter i ljusa, trevliga lokaler på Stadiongatan 10, nära kollektivtrafik och goda parkeringsmöjligheter. https://goo.gl/maps/XawqmJwyJu62

Arbetsuppgifter

Träffa Anna, vår biståndshandläggare, som berättar om sitt jobb! https://www.dropbox.com/s/g5nt87uyd0aylav/Bist%C3%A5ndshandl%C3%A4ggare%20Anna.mp4?dl=0

Som biståndshandläggare arbetar du med myndighetsutövning inom Socialtjänstlagen (SoL). Detta innebär att utreda behov, fatta beslut och följa upp insatser. Det dagliga arbetet innefattar dokumentation, individuella möten, vårdplaneringar och samverkan med övrig personal, anhöriga och andra externa myndigheter. Cykel används i regel som transportmedel, vilket ger vardagsmotion, har fin arbetsgemenskap och har ett utvecklande yrke med ett mångfald av möten.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom eller är under utbildning och har genomfört din praktik (termin 5), gärna inom myndighetsutövning, med godkänt resultat på samtliga kurser till och med termin fem. Du har goda kunskaper inom gällande lagstiftning. Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetssystemet Procapita och IBIC.
Som person är du tydlig, strukturerad, har en positiv inställning, är trygg i dig själv och har ett serviceinriktat förhållningssätt.
Du måste kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Rekrytering sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Om du befinner dig på annan ort, kan intervju ske via Skype.

Tidsbegränsat till: 2019-08-30

Antal platser: 15

Ansökan

Ansök senast: 2019-04-28

Referensnummer: 175-19-06

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

För mer information: http://www.malmo.se/malmobehoverdig