1:e socialsekreterare, barn- och ungdomsenheten

Strax norr om Göteborg längs Göta älv ligger Ale kommun med en befolkning som ökar mest i regionen. Vi växer med 300 bostäder om året. Frågar du våra nya Alebor är goda kommunikationsmöjligheter, skog och vatten i vacker natur några anledningar. Kalla det gärna livskvalitet.

I kommunen är vi cirka 2 300 anställda som ger Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du möta Alebornas förväntningar med oss?

Arbetsuppgifter:

Nu erbjuder vi en möjlighet för dig som är intresserad av att prova på att arbetsleda socialsekreterare inom barn- och ungdomsenheten! En av våra 1:e socialsekreterare går tillfälligt vidare som enhetschef på annan enhet, varpå vi söker dennes vikarie. Vikariatet avser en tidsperiod på ungefär 16 månader varpå du kommer att få goda möjligheter att sätta dig in i arbetet och samtidigt kunna påverka och utveckla!

1:e socialsekreterares uppgift är att metodhandleda och arbetsleda det dagliga arbetet genom att handleda socialsekreterarna på enheten, såväl enskilt som i grupp. Arbetet innebär ett nära samarbete med enhetschef samt med våra öppenvårdsenheter både i enskilda ärenden samt i det mer övergripande arbetet. Utöver de arbetsledande funktionerna innebär arbetet även att förbättra och utveckla att handläggning av ärenden sker rättssäkert och med kvalitet, att det finns fungerande strukturer och rutiner, att vi har ett professionellt bemötande mot våra familjer och samarbetspartners, och att vi har hög arbetsglädje med stor trivsel och ett öppet och tillåtande klimat.

Barn- och ungdomsenheten arbetar idag med barn och unga i åldern 0-20 år och deras familjer (från och med 1 april kommer enheten att handlägga åldersgruppen 0-18 år). På enheten arbetar 12 socialsekreterare med utredning och uppföljning av insatser, samt tre socialsekreterare i mottagande funktion. Vi har en socialsekreterare som har uppdrag som SSPF-koordinator och en socialsekreterare riktad mot ungdomstjänst och ungdomsbrott.
Majoriteten av socialsekreterarna är nya i yrket, varpå du som 1:e socialsekreterare har en väldigt viktig roll. Du kommer att ha två erfarna 1:e kollegor som stöd, en socialadministratör som bistår socialsekreterarna med administrativa uppgifter och en nära och delaktig enhetschef.

Allt arbete på enheten sker utifrån BBIC och vi använder Treserva uppdaterat enligt nya BBIC. Enhetens förhållningssätt är Signs of Safety som samtliga på enheten har utbildning i. Vi ser det väldigt viktigt att skapa en hög grad av delaktighet med de familjer vi bemöter, för att skapa förutsättningar till ett lyckat förändringsarbete utifrån familjens önskemål och våra krav. Samtliga utredningsprocesser synliggörs genom metoden LEAN, vilket underlättar för dig i din roll som arbetsledare att ha full koll på samtliga pågående utredningar på enheten för att uppnå lagstadgade krav.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har socionomexamen och flerårig erfarenhet med myndighetsutövning inom området barn och unga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som 1:e socialsekreterare. Om du inte har det tror vi att detta är en spännande utmaning för en duktig och erfaren socialsekreterare. Du har BBIC-utbildning och goda kunskaper inom relevant lagstiftning. Har du utbildning inom Signs of Safety är det meriterande. I annat fall kommer du att erhålla utbildning så att du får rätt förutsättningar för uppdraget.

Som person är du positiv, kunnig, engagerad och tycker om utmaningar och att driva utvecklingsarbete. Det är viktigt att du är tydlig och konkret, men samtidigt ödmjuk och prestigelös. Du behöver ha en god förmåga att möta olika medarbetares behov av stöd på olika nivåer och med olika metoder. Du kan självständigt prioritera det dagliga arbetet och har förmågan att snabbt ställa om utifrån nya behov och perspektiv.

Vi erbjuder dig ett utmanande, utvecklande och mycket viktigt uppdrag där du har stora möjligheter att påverka och vara delaktig. Du kommer att få tillgång till kontinuerlig kompetensutveckling och processhandledning och bli väl omhändertagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande allteftersom ansökningar inkommer!
Tidsbegränsat till: 2020-08-30

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-25
Referensnummer: A850363

Andra uppgifter:

Månadslön. Individuell lönesättning.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 24 månader efter avslutande av rekrytering. Om du har ett Visma Recruit-konto kan du använda redigeringen av din profil för att radera, ladda upp och redigera information. Kontakta annars Ale kommun.

Upplysningar lämnas av:

Charlotta Berglund
Enhetschef
Telefon: 0704-32 09 06

Fackliga företrädare:

Fackliga representanter nås via kommunens kontaktcenter
Telefon: 0303-70 30 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster