<<Tillbaka

Trainee Familjen Helsingborg – Trafikingenjör/ planerareFamiljen Helsingborg består av elva kommuner i nordvästra Skåne och vi skapar mervärden genom att arbeta tillsammans. Vi vill att Familjen Helsingborg ska upplevas som en sammanhängande stad och vara en av norra Europas mest kreativa och inkluderande regioner. Vi är: Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga. Inom vårt samarbete ingår även kommunala bolag.

2006 startade vi ett gemensamt traineeprogram med syfte att främja rekrytering och framtida återväxt på ledar- och specialistbefattningar.
Vi söker kandidater som anses ha särskilt goda förutsättningar för att i framtiden inta ledande eller strategiska specialistfunktioner. Traineeprogrammet ger mycket god inblick i hur kommunal verksamhet fungerar och du får ett fantastiskt nätverk inför det framtida yrkeslivet.

Som trainee arbetar du med kvalificerade uppdrag och får personlig utveckling genom programmets utvecklingsdagar. Du arbetar och driver även ett projekt tillsammans med traineegruppen.

I vårt traineeprogram erbjuder vi:
- stimulerande arbetsuppgifter,
- goda möjligheter till personlig utveckling,
- utbildningar inom ledarskap och projektledning,
- ett ovärderligt yrkesnätverk,
- tillsvidareanställning
- stor kunskap om kommunal verksamhet,
- en breddningsperiod,
- unik teamträning,
- handledare och mentor.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta brett och variationsrikt inom trafikområdet och verka för en säker och miljömässig hållbar trafikmiljö. Du kommer att projektleda, koordinera och handlägga aktiviteter inom trafik, gata, park och VA. Du kommer även att medverka vid planering av nya anläggningar och fysiska förändringar i trafikmiljön. Rollen innebär ett aktivt samarbete med kommunens övriga förvaltningar samt kontakt med allmänhet i både stora och små frågor.

Kvalifikationer

Du som söker är en nyutexaminerad akademiker med liten arbetslivserfarenhet men med ett stort engagemang för samhällsfrågor. Du som söker ska ha en examen gärna inom exempelvis trafik, väg- och vatten eller har annan likvärdig utbildning. Du är en viktigt medskapare i kommunens framtida utvecklig och framgång. Du är en samhällsentreprenör som gärna ifrågasätter, tar initiativ och har förmåga att driva utvecklings- och förändringsarbeten. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du också vara kommunikativ i bemötande, tal och skrift samt ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att bli antagen till traineeprogrammet ska du ha erhållit din högskole-/universitetsexamen innan traineeprogrammets start den 1 september 2019.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 26.000 kr
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2019-09-01
Antal platser: 1

Upplysningar

Anna Rydberg
Projektledare
0723- 87 63 25

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer: C25299
Sista ansökningsdatum: 2019-03-17


Sök jobbet här

Du behöver inte skriva ett personligt brev utan du kommer istället få svara på ett antal frågor i ansökan. Går du vidare efter första urvalet kommer du att kallas till en av våra rekryteringsdagar den 3 eller 4 april i Helsingborg. När din ansökan läses inför första urvalet kommer du att vara anonym, det betyder att din ansökan kommer att avidentifieras när den skickas in till oss. Går du vidare efter rekryteringsdagarna kommer du sedan att kallas till intervju den 11 eller 12 april i Ängelholm. Efter intervjuerna kommer vi att göra ytterligare ett urval. Blir du antagen till vårt traineeprogram får du besked om detta senast under vecka 17.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.


Traineeprogrammets hemsida