Speciallärare till grundsärskolan på Ormkärrsskolan

Om arbetsplatsen

Vill du vara delaktig i att bygga kring vår utgångspunkt ”en skola för alla”? Nu söker vi på Ormkärrskolan dig som vill arbeta som speciallärare/specialpedagog på grundsärskolan, inriktning träningsskola. Är du vår nya medarbetare?

Ormkärrskolan är en F-6-skola med integrerad grundsärskoleverksamhet och är belägen på Norra Gryta. Skolan ligger vackert till med närhet till motionsspår och skog. Ormkärrskolan har i dagsläget ca 340 elever från förskoleklass till årskurs 5. Träningsskolan har 25 elever fördelat på 4 klasser i årskurserna 1-6.
Skolan arbetar aktivt med värdegrunden på ett sätt som engagerar skolans elever och personal. Arbetet med värdegrunden är en förutsättning såväl för måluppfyllelse av de nationella målen som för skolans kvalitet. På Ormkärrskolan ska alla känna sig välkomna och visa respekt för varandra och acceptera varandra utifrån varje enskild individ.

Läs gärna mer om oss och vår verksamhet på http://www1.vasteras.se/ormkarrskolan/sarskola/sarskolansfritidshem.shtml

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog/speciallärare på Ormkärrsskolan arbetar du som klasslärare för cirka 6 elever i årskurs 1-6 och planerar, undervisar och följer upp din undervisning. Du har ett nära samarbete med fritidspersonalen i lärlaget, som även finns med som elevstöd under skoldagen. Tillsammans med övriga kollegor i lärlaget driver ni verksamheten utifrån den pedagogiska idén ”Det är vår ära, att skapa lust att lära”. Du är delaktig i dokumentationen av det pedagogiska arbetet och i det gemensamma kvalitetsarbetet på skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialpedagogexamen/speciallärarexamen med inriktning intellektuell funktionsnedsättning samt behörighet att undervisa i år 1-6. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på grundsärskolan, gärna med inriktning träningsskola och/eller har erfarenhet av arbete med barn med intellektuell funktionsnedsättning. Om du har kunskaper i tecken som stöd, är det ett stort plus. Det är av stor vikt att du har förmåga och vilja att anpassa skol- och fritidsituationen utifrån elevernas olika individuella behov. Att du har kunskaper inom IKT och är en van användare av dator som arbetsverktyg i det dagliga arbetet, ser vi som en självklarhet.

Som person är du lugn, trygg och du har ett stort tålamod. För dig är det viktigt att ha goda relationer med kollegor, elever och deras vårdnadshavare varför du värdesätter en god kommunikation. Du tar gärna initiativ och agerar utifrån vision, mål och policy samt bidrar till skolans lärande och innovativa klimat. Vi ser det som positivt om du tycker om att komma med idéer och förslag på hur vi kan bidra till utvecklingen och utvärderingen av fritidsverksamheten. Vidare är du kvalitetsmedveten och har god samarbetsförmåga där du ser din egen del som viktig i samarbetet att arbeta aktivt tillsammans för att nå gemensamma mål.
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100%
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Ansökan

Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-29

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00254

Kontakt

Enhetschef/rektor Inger Burström Telefon: 021-39 36 64

Lärarförbundet Anna Winblad-Hermansson Telefon: 021-39 36 65, 070-54 28 564

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.