Kommunikatör till Biblioteken i Malmö

Publiceringsdatum: 2019-01-17

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Med fantasi och kunskap erbjuder biblioteken i Malmö möjligheter som utjämnar skillnader inom vitt skilda områden så som läsning, berättande, demokratiskt deltagande, kulturengagemang och digital kompetens. Malmö stad har gjort en större omorganisation och sedan 1 maj 2017 är Stadsbiblioteket och områdesbiblioteken en av sex institutioner som ingår Malmö Kulturförvaltning. Tillsammans har biblioteken i Malmö drygt 180 medarbetare och cirka 4000 besökare om dagen. Vi är en del i det starka kulturutbudet i staden och är med och driver utvecklingen av den moderna folkbildningen i Sverige. Vi vill ge varje generation malmöbor förutsättningarna att vara medskapande i framtidens biblioteksverksamhet. Arbetssätten fokuserar mer och mer på brukarmedverkan vilket ställer höga krav på flexibilitet, samarbete och lyhördhet hos oss som arbetar här.

Arbetsuppgifter

Enheten Staben bidrar till att stötta Biblioteken i Malmö genom ett tydligt, strategiskt och understödjande utvecklingsstöd. Vi driver och stödjer verksamhetsutvecklingen i frågor som rör projektarbeten, olika utvecklingsprocesser, omvärldsbevakning, kompetensutveckling och kommunikationsfrågor.

I arbetsuppgifterna ingår såväl praktiska som strategiska delar. Arbetsuppgifter som strategisk kommunikationsplanering, olika typer av texter, webb och grafisk produktion fördelas mellan kommunikatörerna. Du arbetar nära bibliotekets ledning och enheter och vägleder dem så att de, via lämpliga kommunikationskanaler kommunicerar effektivt externt som internt. Du är med från idé till slutprodukt och projektledarrollen är därför en viktig del i arbetet.

Kvalifikationer

Du ska ha en för uppdraget adekvat högskoleutbildning inom kommunikation/media och arbetslivserfarenhet av strategiskt, internt och externt kommunikationsarbete.
Biblioteken i Malmö har totalt tre kommunikatörer och i dagsläget är det en kommunikatör som går på föräldraledigt. Det är ett krav att du behärskar:
- Strategisk kommunikation
- Ledarkommunikation
- Internkommunikation
- Projektledarrollen
- Textproduktion

Det är meriterande att du behärskar:
- Press- och mediehantering (mediekontakter, pressmeddelande och stöd till verksamheten)
- Trycksaksproduktion (layout, original och tryckerikontakter)
- Adobe CS-paketet (framförallt Indesign och Photoshop)

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta strategiskt med sociala medier och något CMS-baserat webbpubliceringsverktyg (Malmö Stad använder Sitevision). Det är också meriterande om du har erfarenhet från offentlig och politiskt styrd verksamhet.

Vi söker dig med passion för kommunikation och förståelse för kontext och tonalitet. Du är självständig och fungerar väl tillsammans med andra då du kommer att arbeta nära såväl kollegorna på enheten som chefer och övrig personal. Du har förmågan att skriva och tala så att folk förstår vad du menar både på svenska och på engelska. Du har förmåga att skapa nätverk, både internt och externt. Du är driftig, positiv och prestigelös som person samt strukturerad, flexibel och har förmågan att hantera många projekt samtidigt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön. Månadslön

Varaktighet: 6 månader eller längre

Arbetstid: Dagtid. 

Tillträde: 2019-04-01. Tillträde enligt överenskommelse

Tidsbegränsat till: Vikariat för föräldraledig medarbetare, dock längst tom 2019-12-31

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-15

Referensnummer: 141 Kommunikatör BiM

Kontaktpersoner

  • Stefan Wahlstedt
  • Biträdande stadsbibliotekarie
  • 0708-10 20 06

Fackliga företrädare

  • Marita Wästerfors
  • Saco/DIK
  • 0708-631493

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Vänligen notera att alla ansökningar via Offentliga jobb/Visma recruit är offentliga handlingar.

Malmö stad eftersträvar att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose malmöbornas behov.

Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Malmö stad och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt.

Välkommen med din ansökan!

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

För mer information: https://malmo.se/Kultur--fritid/Biblioteken.html