Förste socialsekreterare/ metodhandledare

Vår nuvarande metodhandledare ska vara föräldraledig.
Försörjningsstödsenheten består av 13 socialsekreterare, en metodhandledare och enhetschef. Socialsekreterarna har olika kompetenser och erfarenheter och de arbetar gemensamt mot målet som är att människor blir självförsörjande. Enheten har trygga medarbetare som är måna om att ha ett gott samarbete och hjälpa varandra i det dagliga arbetet. Alla tar ansvar för enhetens uppdrag vilket bidrar till en känsla av gemenskap och glädje trots att uppdraget är svårt och ofta krävande. Inom enheten ingår även handläggning av boendefrågor samt våld i nära relation.

Arbetsuppgifter:

Arbetet som förste socialsekreterare/metodhandledare innebär bland annat att leda och fördela arbetet på enheten, att metodhandla personalen samt tillse att arbetet dels bedrivs enligt gällande delegationsordning och lagstiftning och dels att antagna mål, rutiner och riktlinjer följs. Det innebär också att stå för omvärldsorientering; att vara med och skapa förutsättningar att arbetet bedrivs enligt aktuell kunskap, beprövad erfarenhet och forskning. Du ger metodhandledning såväl i grupp som enskilt, en metodhandledning som anpassas beroende på personalens rutin och kompetens. I uppdraget ingår också att delta i utvecklingen av verksamheten samt ett samverkansvar som innebär att främja och delta i samverkan med samverkansparter både internt och externt. Tillsammans med enhetschef och arbetsgruppen ansvarar du för utveckling av arbetssätt, metoder, uppföljning och dokumentation. I nära samarbete med enhetschefen kommer du också att följa upp enhetens mål och resultat.

Kvalifikationer:

Vi söker Dig som har socionomexamen eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt har minst fem års erfarenhet av att arbeta med försörjningsstöd och gärna arbetsledning inom socialtjänsten. Arbetet kräver att du har gedigen erfarenhet av myndighetsutövning inom individ- och familjeomsorgens verksamhetsområde. Det kräver även att du har god förmåga att leda och utveckla andra i arbetet.

Som person är du drivande och har lätt för att få medarbetare med dig. Du har förmågan att prioritera och du är analytisk, kunnig och har förmågan att ta till dig ny kunskap och pedagogisk förmåga att dela med dig av den. Du är ansvarstagande, tydlig, kommunikativ, förtroendeingivande och förändringsbenägen. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer med såväl interna som externa kontakter. Att visa respekt för andra och samarbeta för att tillsammans nå bästa resultat är din utgångspunkt.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-04-01

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-30
Referensnummer: A841505

Andra uppgifter:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Upplysningar lämnas av:

Magnus Billborg
tf Enhetschef
Telefon: 0302-52 14 20
E-post: magnus.billborg@lerum.se

Fackliga företrädare:

Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0302-52 10 00

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster