Nämndsekreterare/ jurist till myndighetsutskottet

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

Kansliet finns inom förvaltningens Utvecklingsfunktion och nu söker enheten en driven nämndsekreterare/jurist till myndighetsutskottet.

Arbetsuppgifter:

Som nämndsekreterare i myndighetsutskottet blir du en viktig kugge i det administrativa stödet till politiken och i utvecklingsarbetet inom kansliet. Du arbetar nära så väl den politiska ledningen som sektorn för socialtjänst. Du har en viktig roll i beredning och kvalitetssäkring av ärenden till utskottet. Du upprättar kallelser, skriver protokoll och ger stöd och service till politikerna. Tillsammans med övriga kommunsekreterare kommer du att driva och utveckla det nämndadministrativa arbetet, bland annat via en satsning på digitalisering.

Du kommer även att ha en rådgivande roll i juridiska frågor till sektorn för socialtjänst. Det innefattar ett nära samarbetet med sektorns chefer och metodhandledare samt omvärldsbevakning i juridiska frågor. Du kommer även arbeta nära förvaltningens kommunjurist och jurister.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en juristexamen, eller annan utbildning som bedöms likvärdig. En merit är yrkeserfarenhet från att ha arbetat som nämndsekreterare med liknande frågor. Du ska vara väl förtrogen med lagstiftningen inom socialtjänstens område så som LSS, HSL, SOL och LVM. I rollen krävs att du är ansvarstagande, analytisk, strukturerad och noggrann. Du har ett professionellt förhållningssätt, är utvecklingsorienterad och driver självständigt frågor inom ditt område. Du har lätt för att samarbeta och är serviceinriktad.

Du har en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Du bör ha ett intresse för samhällsfrågor och tycka att det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation med utmanande framtidsplaner.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-03-01
Referensnummer: A849973

Andra uppgifter:

Intervjuer sker löpande.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Upplysningar lämnas av:

Anna Jakobsson
Kanslichef
Telefon: 031-724 63 09
E-post: anna.jakobsson@harryda.se

Fackliga företrädare:

Jennie Andersson
Vision
Telefon: 031-724 63 42
E-post: vision@harryda.se

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster