Verksamhetsutvecklare inom HR/ Lön med inriktning digitalisering

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Kommunledningskontoret leder och samordnar kommunens strategiska arbete och utveckling samt är kommunstyrelsens förvaltningsorganisation. Tjänsten är organiserad under kommunens centrala lön- och bemanningsenhet på HR-avdelningen.

Förutom härlig gemenskap tillsammans med 25 andra kollegor inom lön, bemanning, systemförvaltning och HR erbjuds du också förmåner, bland annat i form av friskvårdsbidrag, attraktiva försäkringar, flexibel arbetstid, kompetensutveckling, tjänstepension och löneväxling. Vi erbjuder även semesterväxling vilket ger dig möjlighet till ytterligare 5-6 semesterdagar.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en verksamhetsutvecklare inom HR/lön med systeminriktning som kan kartlägga och digitalisera processer inom området. Du kommer att ansvara för att föreslå och genomföra intelligenta lösningar som optimerar verksamheten på kort och lång sikt samt ställer krav på funktioner och integrationer gentemot systemleverantörer.

Alingsås kommun arbetar i lönesystemet Personec P och bemannings- och schemasystemet Time Care Pool och Planering. Andra HR-system som finns i kommunen är Winlas och Adato/Lisa.

Tillsammans med systemförvaltare inom HR/lön processleder och samordnar du förändringsresan. Du kommer att utbilda, informera och driva arbetet med att digitalisera processer inom HR/lön. Arbete sker både självständigt och i nära samarbete med andra, både internt i organisationen och externt med exempelvis leverantörer.

Som verksamhetsutvecklare inom HR/lön kan vi erbjuda dig möjlighet att:
• skapa de bästa förutsättningarna för slutanvändarna.
• vara en central funktion för att driva utvecklingsarbetet inom HR/löns digitalisering.
• ta fram beslutsunderlag för att effektivisera och motivera för andra vilka satsningar inom digitalisering som ska genomföras.
• ansvara för att ta fram kravställning, effektiviseringar och förbättringar för att kunna möta den framtida utvecklingen.
• utveckla och dokumentera de digitala systemflöden och arbetsprocesser som finns inom lön utifrån ett helhetsperspektiv i kommunen och inom löneenheten.
• medverka i att utveckla arbetsprocesser och implementera applikationer och funktioner inom personal- och lönesystemområdet
• ansvara för HR-avdelningens systemupphandlingar
• sätta upp regelverk för att automatisera administrativa processer
• delta i kommunens införande av övergripande digitala processer såsom t.ex. e-arkiv
• ansvara för att utforma avdelningens e-tjänster och e-learning

Just nu arbetar vi med att kvalitetssäkra rutiner och utveckla digitaliseringen av den löneadministrativa processen framförallt för chefer och förtroendevalda.

Kvalifikationer:

Vi vill att du har en högskoleutbildning inom HR, IT eller likvärdig eftergymnasial utbildning med motsvarande erfarenhet. Du har erfarenhet av att jobba med förändringsledning och uppvisar god systemförståelse. Du har goda kunskaper i MS Office, MS Excel och hur integrationer fungerar.

Du är en analytisk person som förstår hur en process inom HR/lön och systemflödena fungerar. Vi letar efter dig med en social förmåga, en drivande och förtroendeingivande person. Du har en god förmåga att kommunicera, är öppen, nyfiken och vill ständigt utvecklas. Vidare så behöver du också vara strukturerad och resultatorienterad, där resultaten skapar nytta för verksamheten.

Du drivs av att lösa de frågor och problem som dyker upp. Du har förmågan att hantera flera parallella frågor och att leverara i tid. Att dela med dig av din kunskap och förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och prestigelöst sätt värdesätter vi mycket. I arbetet ingår att utbilda och presentera.

Du uppvisar grundläggande kunskap om hur en databas fungerar, frågor som rör funktionalitet och användbarhet i system, informationssäkerhet och hur information lagras. Vi använder SQL som databas.

Vi vill att du har en förståelse för hur olika applikationer, samverkar och används på bästa sätt. Meriterande är om du har grundläggande kunskap i webb och programmering. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att ha infört digitalisering av processer inom HR/lön inklusive nyttokalkylsberäkning.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-12
Referensnummer: A844380

Andra uppgifter:

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Offentliga jobb.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar lämnas av:

Julia Eisele
Lönechef
Telefon: 0322-616864
E-post: julia.eisele@alingsas.se

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster