Sjuksköterska till socialpsykiatrin i Västerås

Om arbetsplatsen

Då en av våra kollegor går vidare till nya utmaningar söker vi nu en flexibel och stabil sjuksköterska som vill arbeta med människor med psykiska funktionsnedsättningar.

Socialpsykiatrin i Västerås stad består av Psykiatriboende öster, psykiatriboende väster och Lillhärads psykiatriboende. Dessa enheter är indelade i mindre verksamheter och hos oss blir du patientansvarig sjuksköterska för delar av dessa enheter. Hos oss kommer du till en engagerad sjuksköterskegrupp med en hög kompetens och lång erfarenhet där man har ett välutvecklat samarbete sinsemellan.

”Det bästa i mitt arbete är att jag får möta så många olika människor. Jag finns här, jag ser och jag bekräftar. Den finaste belöningen är när jag får deras tillit och de vågar öppna sig för mig” Melissa, sjuksköterska Västerås stad.

Västerås stad är en pålitlig arbetsgivare med kvalitet som viktig drivkraft och vi leds av visionen: ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi arbetar för att alla tillsvidareanställda medarbetare ska få möjlighet att välja sin tjänstgöringsgrad. Det innebär att du årsvis kan gå upp eller ned i tid beroende på vad som passar dig. En förmån som vi hoppas ska underlätta din vardag. Förutom att du kan önska din tjänstgöringsgrad har du även ett friskvårdsbidrag, tillgång till fria bad och möjligheten att ta del av en förmånsdator och cykel.

Socialpsykiatrin är en del av förvaltningen Vård och Omsorg och verksamhetsområdet personer med funktionsnedsättning i Västerås stad.

Arbetsuppgifter

Du kommer självständigt att arbeta med personer med psykisk funktionsnedsättning och du arbetar på uppdrag av verksamhetschef utifrån HSL, SOL och LSS. Detta förutsätter att du är en lugn och stabil person som kan fokusera på rätt saker. Du är planeringsansvarig sjuksköterska och leder det dagliga hälso- och sjukvårdsarbetet kring kund genom att samordna och ansvara för att omvårdnadsåtgärder planeras, genomförs och utvärderas. Att identifiera och aktivt förebygga hälsorisker samt koordinera kontakten med primärvård, slutenvård och anhöriga ingår också i arbetsuppgifterna. Du strukturerar och planerar själv upp dina dagar men ingår i ett team med övriga sjuksköterskor och duktiga boendestödjare/pedagoger samt fysio- och arbetsterapeuter. I tjänsten ingår viss helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs att du har svensk sjuksköterskelegitimation gärna med vidareutbildning inom psykiatri. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av arbete som sjuksköterska, du har lätt för att samarbeta med andra och har en empatisk förmåga. Vidare har du har vana av att göra korrekta avvägningar och prioriteringar och du kommunicerar på ett tydligt sätt. Du ska ha goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift och kunskap och erfarenhet av att dokumentera enligt HSL, SOL och/eller LSS. Idag använder vi dokumentationssystemet Procapita. Du måste därför känna dig bekväm med att använda datorn som arbetsverktyg. Vi är måna om att ge bästa möjliga vård och omsorg till våra kunder. Kunskap och erfarenhet av målgruppen värderas högt och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under ansökningstiden och vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt.
Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan

Gör ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-01

Arbetsgivarens referensnummer: 2018/00176

Kontakt

Avdelningschef Malin Sjögren Telefon: 021-39 83 23

Jennie Sjöström , HR-konsult
Telefon: 021-392130

Vårdförbundet Mimmi Högblom Telefon: 021-10 41 66

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.


se filmen om oss som arbetar inom vård och omsorg här