Erfaren elingenjör

Göteborg växer som aldrig förr. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lätt för göteborgarna att leva hållbart.

Utan oss fungerar inte samhället. Vatten, avlopp och avfall är några av samhällets viktigaste grundpelare. Samhällsnyttan, framtidens utmaningar och byggandet av ett hållbart Göteborg ger stor tillfredsställelse. Vi vet att vi gör skillnad, nu och för framtiden.

Arbetsuppgifter:

Vi förser Göteborgs invånare med rent dricksvatten. Elenheten har omfattande el-, styr- och automationsanläggningar med mycket spännande teknik och spelar en väsentlig roll för att upprätthålla vattenverkens funktion. Därför söker vi dig som delar vår entusiasm för problemlösning och projekt inom el. Din huvudsakliga placering kommer att vara på vårt vattenverk vid Alelyckan. Enheten består i dagsläget av 4 elingenjörer och 5 elektriker. Vi arbetar tillsammans i team, både i driftrelaterade frågor som i projekt av varierande storlek. Du har stor möjlighet att vara med och påverka arbetets och projektens utformning och att utifrån ram fritt lägga upp arbetet tillsammans med dina kollegor.

Som elingenjör kommer du ansvara för drift, underhåll och utveckling av elanläggningarna. Du får ett brett arbetsfält där du till exempel deltar i projekt, felavhjälpning och planering. På vattenverken arbetar du i en processindustri som präglas av ständig utveckling och ny teknik med bl.a. ställverk, kraftförsörjning, reservkraftverk, pumpdrifter, automatik- mät- och doseringsutrustning samt driftdatorutrustning i anläggningen. I arbetet ingår att delta i och ibland driva elintensiva projekt på vattenverken. Det kan till exempel vara om- och tillbyggnationer av ställverk eller förändringar i processdelar. Här får du möjlighet att ansvara för projekt från förstudie till driftsättning.

Hos oss kommer du bland annat att:
- hantera driftrelaterade elfrågor.
- planera, genomföra och dokumentera eltekniska arbeten.
- medverka i investeringsprojekt.
- vid behov arbeta med våra högspänningsanläggningar.
- vid behov driva elintensiva projekt.
Löpande driftsfrågor är ett naturligt inslag i arbetet och tjänsten kommer på sikt att innehålla beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer:

För att passa in i rollen som elingenjör på Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten har du:
- högskole- eller gymnasieutbildning som ingenjör eller har motsvarande erfarenhet inom elområdet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- flerårig erfarenhet av ingenjörsarbete inom el med inriktning mot industri och process.
- erfarenhet av att projektera, konstruera och genomföra byggnation av el-, automations- och instrumentanläggningar.
- b-körkort.
- goda kunskaper i svenska och god kommunikativ förmåga.
- erfarenhet av arbete i Word och Excel.
- praktisk erfarenhet av elinstallationer och behörighet är meriterande liksom kunskap om maskindirektiv.

Som person tror vi att du är drivande, engagerad, noggrann och säkerhetsmedveten. Då du kommer arbeta mycket i projekt i olika former behöver du vara van att arbeta såväl i team som självständigt. Du är bekväm med snabb problemlösning i driftsfrågor samt analytisk problemlösning i projekt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Meriterande är om du tidigare har arbetat med eller har kunskap om högspänning. Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att du som söker behöver ha svenskt medborgarskap.

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-02-01. Enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-15
Referensnummer: A833892

Andra uppgifter:


I den här rekryteringsprocessen samarbetar Göteborgs Stad Kretslopp och Vatten med Experis, ManpowerGroup. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande Researcher Anesa Divovic, telefon: 072-218 07 79 eller e-mail: anesa.divoivc@se.experis.com. Urval sker och intervjuer sker löpande, så skicka därför in din ansökan så snart som möjligt men inte senare än 2019-01-15.

Upplysningar lämnas av:

Hans Fransson
Enhetschef
Telefon: 031 - 368 72 25

Fackliga företrädare:

Siw Samuelsson
Vision
Telefon: 031 - 368 27 43

Sten Hornfelt
Saco
Telefon: 031-3687307

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster