Socialpedagog/ Socionom till Bosocialt stöd

Publiceringsdatum: 2019-01-23

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänsten i område Norr har ca 150 medarbetare fördelat på tre enheter; Vuxen, Barn och familj samt Ekonomiskt bistånd. Enhet vuxen har ca 40 medarbetare och består av 4 sektioner; Vuxen myndighet, Boende myndighet 1 och 2 samt Bosocialt stöd. Till sektion Bosocialt stöd söker vi nu en socialpedagog/socionom som vill vara med och forma framtidens socialtjänst där vi tillsammans gör skillnad för Malmöborna.

På arbetsplatsen erbjuder vi god stämning, bra sammanhållning och kollegor som stöttar varandra. Enhet Vuxen består av ett dynamiskt gäng med olika bakgrund, ålder och erfarenhet. Våra nyrenoverade lokaler ligger på Sallerupsvägen, nära Värnhemstorget, med utmärkta pendlingsmöjligheter och med ett stort utbud av affärer och restauranger.

Arbetsuppgifter

Arbetet som socialpedagog/socionom på sektionen för boendetillsyn innebär teknisk tillsyn och socialt stöd i stadsområdets kollektivboenden och jourlägenheter. I det dagliga arbetet förväntas du hålla stödsamtal, stötta i bostadssökande, hjälpa klienten med praktiska sysslor i boendet eller i vardagen samt med annat som den boende behöver hjälp med.

I våra boenden arbetar vi med personer som har väldigt varierande stödbehov och vi jobbar med både ensamstående och barnfamiljer. Din främsta uppgift är motivera och stödja den enskilde efter dennes behov, kopplat till boendesituationen. Tillsammans med övrig personal på enheten planerar ni och hittar lösningar som gynnar den enskildes väg mot eget hyreskontrakt eller annat passande boende. Du samarbetar även med kollegor inom socialtjänstens andra enheter, och i rollen som socionom har du såväl långvariga kontakter som korta, med både enskilda individer och samverkansparter.

Du arbetar tillsammans med kollegor för att utveckla metoder i arbetet, till exempel MI, samt att ständigt ha som mål att förbättra och utveckla tillsynsarbetet på sektionen.

Arbetstiden i våra kollektivboenden är schemalagd och avser även kväll- och helgarbete.

Kvalifikationer

Till den aktuella tjänsten söker vi dig som är utbildad socialpedagog alternativt socionom, dock kan även sökande med annan utbildningsbakgrund vara aktuell efter individuell bedömning. För individuell bedömning krävs högskoleutbildning inom beteendevetenskap om minst 90hp. Vidare vill vi att du har tidigare erfarenhet av socialt arbete i någon form. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med människor med beroendeproblematik och psykisk ohälsa, särskilt inom boendestöd, ser vi detta som mycket meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av dokumentation i ProCapita samt utbildning i MI.

Eftersom arbetet innebär mycket kommunikation såväl i tal som i skrift vill vi att du har förmågan att uttrycka dig väl i svenska språket. Tjänsten ställer även krav på B-körkort.

Som person ser vi att du som söker har ett stort engagemang för socialt arbete och ett genuint intresse för sociala samhällsfrågor. Du tycker att mötet med klienter är viktigt för att skapa ett gott socialt arbete. Arbetet är till stor del självständigt men innebär också ett nära samarbete med övriga kollegor samt mycket kontakter med externa aktörer, det är därför av stor vikt att du är relationsskapande och har god samarbetsförmåga.

Arbetet präglas även av föränderlighet, det är därför viktigt att du besitter en flexibilitet som gör att du lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. Vidare är du ansvarstagande och har förmågan att själv strukturera och driva ditt arbete framåt.

För tjänsten krävs att du har B-körkort.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-06

Referensnummer: 18/19-176

Kontaktpersoner

  • Rakel Thunander Asztalos
  • Sektionschef
  • 0733-157897

Fackliga företrädare

  • Vision, Malmöavdelningen
  • 040-30 48 30
  • SSR, Malmökansliet
  • 040-34 51 14

Övrigt

Urval kommer att ske löpande och vi kan komma att kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av HR-konsult Micaela Westerlund, 070-829 38 56, och frågor som gäller den specifika tjänsten besvaras av ovan nämnda kontaktpersoner.