Familjebehandlare till Stöd- och behandlingsenheten

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Tillsammans skapar vi Alingsås! Och du, Göteborg ligger bara 30 minuter bort med tåg.

Arbetsuppgifter:

Vill du bli en del av vårt team?

Vi välkomnar en ny kollega till Stöd- och behandlingsenheten. Som familjebehandlare arbetar du med psykosocialt arbete med barn, ungdomar och deras familjer. Vi arbetar med relationerna i familjen, deras nätverk och hjälper familjerna att hitta strategier för de olika utmaningar som de står inför. På enheten arbetar idag 20 medarbetare och som anställd hos oss får du möjlighet att arbeta med erfarna kollegor. Vi erbjuder olika former av föräldrastöd, både individuellt och i grupp. Vi arbetar med uppdrag från Barn- och Unga Utredningsenheten och med familjer som själva söker hjälp.

Vi söker dig som kan komplettera redan befintlig kompetens i arbetsgruppen. Nu behöver vi dig som framförallt vill arbeta med familjer som har lite äldre barn och ungdomar. Vad engagerar dig? Vad är dina styrkor i behandlingsarbetet?

Vi utvecklar ständigt vårt arbete för att möta behoven hos dem vi är till för och nya idéer uppmuntras. Hos oss ges du möjligheten att arbeta både kreativt och insiktsfullt så vi ser gärna att du har eget driv och har ett prestigelöst förhållningssätt. På enheten finns en enhetschef och en metodutvecklare som stödjer medarbetarna i sitt arbete. För att lyckas i ditt uppdrag så behöver du ha en tro på individens förmåga till förändring och se samarbete som en förutsättning för att hitta lösningar.

I Alingsås kommun har du genom ett lokalt avtal, möjlighet till ytterligare 5-6 semesterdagar genom att byta ut semesterdagsersättning mot ledig tid.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad socionom, socialpedagog eller har en annan beteendevetarutbildning som arbetsgivaren bedömer vara lämplig. Vi ser gärna att du har arbetat med familjearbete i öppenvård.
Du är mån om att möta familjer på ett sätt som skapar ett förtroendefullt samarbete och du ska ha ett brukarfokus i ditt arbete. Som familjebehandlare behöver du ha en god samarbetsförmåga, kunna se situationer utifrån andras perspektiv samt ha ett gott omdöme i svåra situationer. Då dokumentation ingår i ditt uppdrag så ska du ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Systemteoretisk vidareutbildning är meriterande liksom utbildningar i FFT eller annan relevant metodutbildning.

Körkort är ett krav

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-01
Referensnummer: A842398

Andra uppgifter:

Alingsås kommun arbetar målmedvetet med mångfald och mot att ha en god mångfald i alla arbetsgrupper avseende kön, ålder, yrkesbakgrund, erfarenhet, etnicitet, funktionsnedsättning samt personlighet. Vi ser olikheter som positivt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare: Alingsås kommun har gjort sitt mediaval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Upplysningar lämnas av:

Tina Karlsson
Enhetschef
Telefon: 0322-61 66 54

Fackliga företrädare:

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster