Elevhälsopedagog/ specialärare

Tillbaka

Torpskolan har ca 615 elever i årskurserna 6-9 och ligger mitt i Lerums centrum nära till kommunikationer. Här arbetar ca 70 medarbetare och skolan leds av två rektorer. Studieresultaten är goda och intresset att söka sig till Torpskolan är stort, både hos elever och lärare.

Vi arbetar aktivt med att systematiskt utveckla vår verksamhet och att göra undervisningen än mer tillgänglig för alla våra elever. Under läsåret 2019/2020 kommer vi att fortsätta utveckla vår verksamhet utifrån Torpskolans vision: "Vi vill ge våra elever möjlighet att leva och utvecklas i en värld i ständig förändring".

Vi på Torpskolan söker nu dig som vill vara med i vår arbetsgemenskap och bidra till detta. Vi kan erbjuda dig en inspirerande, välkomnande och rolig arbetsplats där vi sätter eleven och elevens lärande i centrum. Vår strävan är att alla ska känna delaktighet, ansvar, respekt och trygghet. På vår skola har vi en positiv elevsyn med höga förväntningar på elever och lärare och vår omgivning har också höga förväntningar på oss.

Arbetsuppgifter:

Du undervisar enskilt och i mindre grupp elever som har behov av särskilt stöd till följd av t ex ELOF, AST, NPF eller psykisk ohälsa. Du arbetar även uppsökande mot dessa elever. I arbetet ingår motiverande samtal med elever och täta föräldrakontakter. Du samarbetar med pedagoger med liknande uppdrag samt med ämneslärare i olika arbetslag.

Kvalifikationer:

Du har teoretisk kunskap om och erfarenhet av att arbete med elever inom AST, ELOF och NPF samt elever med psykisk ohälsa. Du jobbar med fokus på, skolans uppdrag, att hjälpa alla elever att utvecklas så långt som möjligt. Du har ett inkluderande synsätt och förmåga att se hur den enskilde elevens behov bäst ska tillgodoses. Vi ser gärna att du har en god IT-kompetens och en förmåga att använda olika kompensatoriska hjälpmedel för att tillgängliggöra undervisningen.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Lerums kommuns vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025 och dess ledord hållbarhet, kreativitet och inflytande genomsyrar kommunens arbete.

Inom kommunens verksamheter arbetar cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 41 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Kommunens medarbetare ska ha en god arbetsmiljö som främjar möjligheter att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Lerums kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via denna länk, och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-04-07

Arbetsgivarens referensnummer: A860934

Upplysningar lämnas av:

Charlotta Möller
rektor
Mobiltelefon: 0725501512
Telefon: 0302-525091
E-post: charlotta.moller@lerum.se

Ann-Charlotte Jonasson
Rektor
Mobiltelefon: 072-2012462
Telefon: 0302-521272
E-post: Ann-Charlotte.Jonasson@ lerum.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0302-52 10 00

Tillbaka