Förstelärare sökes till Tretjärnsskolan

Göteborgs grundskoleförvaltning omfattar 141 kommunala skolor och 44 fristående skolor med ca 56 000 elever. Omsättningen är ca 7,2 mdkr. Förvaltningen har ca 8 000 medarbetare och chefer som gemensamt utvecklar och förvaltar verksamheten till framtidens skola.

Grundskoleförvaltningen har tydligt fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning, för att stödja och skapa bästa möjliga förutsättningar för rektorerna att leda den pedagogiska utvecklingen av skolan. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation med följande fokus:

- Ökad kvalitet i undervisningen för att öka elevernas lärande.
- Tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevernas kunskapsresultat.
- Ökad likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet och kompensera för elevernas olika förutsättning.

Arbetsuppgifter:

Uppdraget är undervisning i en av våra årskurser F-3 och arbetsuppgifterna är i syfte att utveckla undervisningskvaliteten för att nå högre måluppfyllelse. Du kommer att vara med och dela på ansvaret för utvecklingen mot ett alltmer språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt samt en formativ undervisning. Du bör ha goda kunskaper kring användandet av digitala verktyg i lärprocesser samt kunskap inom svenska som andraspråk.

Därutöver är uppdraget att stödja, inspirera och coacha andra lärare för ökad spridning av erfarenheter och goda exempel.

Du initierar ämnesutveckling och utvecklar de didaktiska delarna av undervisningen tillsammans med dina kollegor. Du följer forskning som är relevant för skolan och bidrar till att din skola arbetar med att utveckla kvalitet inom undervisningen. Du som förstelärare förväntas också aktivt bidra till spridning och utveckling av goda exempel och modeller inom stadsdelen för ökad måluppfyllelse för skolans alla elever.

På Tretjärnskolan tror vi på styrkan i att arbeta tillsammans med andra. Vi strävar framåt och har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Vi arbetar för att skapa och upprätthålla goda relationer med alla vi möter. Välkommen till oss!

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är behörig lärare för undervisning för grundskolans yngre åldrar. Har du erfarenhet av arbete med nyanlända elever ser vi det som meriterande.

Du har visat en särskild god förmåga att förbättra elevers studieresultat och har ett starkt intresse och engagemang för att utveckla undervisningen. Du arbetar med förändring, nya ideér och metoder. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, vilket innebär att du skapar bra möten med både individer och grupper. Du tar gärna egna initiativ och har lätt för att snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt utifrån rådande omständigheter.

Du har ett gott anseende bland kollegor och är en uppskattad medarbetare av din rektor. Du är väl förtrogen med läroplanen och andra styrdokument inom skolområdet.

För att söka tjänst som förstelärare krävs det att du kan bifoga lärarlegitimation och intyg från rektor på minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning, inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Antal tjänster: 1

Anställning:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-08-12. eller enligt överenskommelse

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-02-13
Referensnummer: G19/98

Andra uppgifter:

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt system Visma Recruit i enlighet med GDPR.

Upplysningar lämnas av:

Ronak Larsson
Rektor
Mobiltelefon: 0702229762

Jenny Walldén
Biträdande rektor
E-post: jenny.wallden@ grundskola.goteborg.se

Fackliga företrädare:

Terje Adkins
Lärarförbundet
Telefon: 031-7015390

Helena de Cloux
Lärarnas Riksförbund
Telefon: 031-3672950

Sök jobbet här och nu, i samarbete med OffentligaJobb.<< Tillbaka till listan över lediga tjänster